Persberichten district Den Bosch

's-Hertogenbosch 15-02-2004 - .

BELEDIGING EN VERZET

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond heeft de politie op de Vierde Donk in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 24 jarige man aangehouden. Hij beledigde politieagenten en pleegde verzet bij zijn arrestatie. De politie werd geroepen omdat de verdachte op straat ruzie had en met een ijzeren staaf dreigde. Toen de agenten hem te kennen gaven dat zij met hem wilden praten zei hij dat ze op moesten rotten en begon hen uit te schelden.

HUISELIJK GEWELD

Rosmalen - Zaterdagavond heeft de politie een 59-jarige man uit Rosmalen aangehouden. De man was in zijn woning zijn dochter te lijf gegaan en toen zijn vrouw tussen beiden kwam werd zij door hem mishandeld. Moeder en dochter zijn daarop de woning uitgevlucht.

ZAKKENROLLERIJ

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is in een horecabedrijf aan de Torenstraat in 's-Hertogenbosch een 37 jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De verdachte pakte in de zaak een vrouw vast rond haar middel. De vrouw duwde de man van zich af en komt vrijwel meteen tot de ontdekking dat haar mobiele telefoon is weggenomen. Ze rent achter de verdachte aan die de toiletruimte binnen loopt en ziet hem daar met haar telefoon. Zij krijgt dan haar telefoon terug en de man wordt door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw mist verder nog een geldbedrag van 80 euro. Dat geld is echter niet bij de verdachte aangetroffen. De verdachte is ingesloten.

AGRESSIE OP STRAAT

's-Hertogenbosch - Twee inwoners van 's-Hertogenbosch, 28 en 34 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de Parade in hun woonplaats aangehouden. Het tweetal was na een vechtpartij in een café buiten gezet. Buiten had het duo kennelijk weer ruzie. De gewaarschuwde politie zag dat de oudste van het duo dreigende taal riep in de richting van een groep mensen. Toen de groep rustig doorliep, trok hij zijn overjas en zijn colbertjasje uit gooide die op de grond en nam een vechthouding aan. Volgens een getuige had het tweetal voor de komst van de politie ook al ruzie gezocht met een groep mensen. Beiden zijn daarop aangehouden, De jongste verdachte verzette zich bij zijn arrestatie en moest met gepast geweld geboeid worden voordat hij kon worden overgebracht naar het politiebureau. In de jaszak van de 34-jarige verdachte heeft de politie enkele zakjes met vermoedelijk cocaïne gevonden.

DRONKEN BESTUURDER TEGEN BOOM

Heusden - In de nacht van zaterdag op zondag reed een 28-jarige automobilist uit Heusden op de Heusdenseweg in zijn woonplaats tegen een boom. De politie vond de auto maar geen bestuurder. De auto was zwaar beschadigd en het was niet uitgesloten dat de man uit de auto geslingerd en in het water beland zou zijn. Politie en duikers hebben nog in de omgeving van de auto naar de man gezocht. Aan de hand van het kenteken van zijn auto kon de identiteit van de eigenaar achterhaald worden. Bij onderzoek op zijn woonadres werd hij op bed gevonden. Hij had een hoofdwond en bleek behoorlijk te hebben gedronken.

Hij wilde zich niet aan zijn verwondingen laten behandelen en is aangehouden. Op het politiebureau bleek dat het gemeten ademalcoholgehalte vijf keer de vastgestelde limiet overschreed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.