Utrecht stad, 13.35 uur

Utrecht 15-02-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT Op zondag 15 februari omstreeks 01.50 uur is een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Surveillerende politiemensen zagen de Utrechter zitten in een auto op de Vinkenkade waarvan een zijruitje kapot was. Uit nader onderzoek bleek dat het kenteken dat op de auto zat, toebehoorde aan een andere auto.

De aangehouden Utrechter verklaarde dat hij op verzoek van een nog onbekend persoon in de auto was gaan zitten om daar op te passen. De Utrechter werd ingesloten voor nader onderzoek.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Een 24-jarige man zonder vast woonadres is op zondag 15 februari omstreeks 02.20 uur aangehouden op verdenking van inbraak.

Na een melding zagen politiemensen de man nog juist aan de achterzijde van een studentenwoning aan de Wittevrouwenstraat naar buiten klimmen. Na onderzoek bleek een raam vernield te zijn. De woning werd met behulp van diensthond Rocco doorzocht omdat sprake was van nog een inbreker. Er werd echter niemand meer aangetroffen.

De 24-jarige man werd ingesloten. Hij bleek ook nog gezocht te worden in verband met een andere inbraak.

Aangehouden voor inbraak in autos

UTRECHT Twee Utrechters van 26 en 22 jaar zijn op zondag 15 februari omstreeks 04.30 uur aangehouden op verdenking van inbraak. De twee worden er van verdacht ingebroken te hebben in geparkeerde autos op de Esdoornstraat. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aangehouden voor poging inbraak woning

UTRECHT Twee vrouwen van 38 en 24 jaar zijn zaterdagmiddag 14 februari omstreeks 13.40 uur aangehouden. De twee worden verdacht van poging inbraak in woningen.

Zij werden na een melding van een oplettende bewoner door de politie aangetroffen op de 7e etage van een flat aan de Ibisdreef. De 24-jarige vrouw bleek in het bezit te zijn van een busje traangas. De twee zijn ingesloten voor nader onderzoek. Onderzocht wordt of de vrouwen ook betrokken zijn geweest bij babbeltrucs. Met een smoes worden bewoners aan de praat gehouden, terwijl de ander kans ziet goederen uit de woning te stelen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Op zaterdagmiddag 14 februari zijn drie winkeldievegges afzonderlijk van elkaar aangehouden.

Een 57-jarige vrouw uit Veenendaal werd aangehouden in een winkel aan de St.Jacobsstraat. Een 14-jarig meisje uit Nieuwegein werd aangehouden in een winkel aan de Oudegracht. Een 57-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden in een winkel aan de Groenenweg.

Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt. De gestolen goederen zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

Dodelijk verkeersongeval

UTRECHT Een 55-jarige man uit Utrecht is op zondag 15 februari omstreeks 03.40 uur bij een verkeersongeval om het leven gekomen.

De man botste op de kruising Adriaen van
Ostadelaan/Rubenslaan/Stadionlaan op een andere personenauto bestuurd door een 25-jarige man uit Utrecht. De 55-jarige kwam na deze aanrijding tegen een paal van een verkeerslichtinstallatie tot stilstand.

De 55-jarige Utrechter reed over de Aderiaen van Ostadelaan en wilde kennelijk de kruising rechtdoor oversteken, maar verleende daarbij geen voorrang aan de bestuurder die vanaf de Rubenslaan de kruising opreed.

Personeel van de GG&GD constateerde dat de Utrechter was overleden ten gevolge van hersenletsel. De brandweer heeft het lichaam van de Utrechter uit het wrak geborgen. Van de andere auto liep de bestuurder en een inzittende licht letsel op.

Personeel van de Regionale Verkeersdienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.