Rijn&Venen, 13.30 uur

Utrecht 15-02-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Aangehouden voor vernieling

MIJDRECHT Surveillerende politiemensen betrapten op zaterdagavond 14 februari omstreeks 21.25 uur een 15-jarige inwoner van Mijdrecht op het plegen van vernieling.

Gezien werd dat de Mijdrechter met een zwarte stift letters schreef op een deur van de sporthal aan de Bucho van Montzimastraat. Op het bureau werd de Mijdrechter voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en daarna een verklaring opgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na afronding van het onderzoek werden zijn ouders in kennis gesteld, waarna hij werd afgehaald van het bureau.

Nepwapen afgepakt

MIJDRECHT De politie heeft van een 13-jarige inwoner van Mijdrecht een speelgoedwapen afgepakt.

Een inwoonster van Mijdrecht liet op zaterdag 14 februari omstreeks 23.45 uur haar hond uit op de Tweede Zijweg. Zij zag op het terrein van een woning jongens spelen met een, volgens haar echt vuurwapen en belde de politie. Die stelde een onderzoek in en de knaap bleek met een plastic baby Uzi mitrailleurpistool gespeeld te hebben.

In overleg met de politie parketsecretaris zal deze zaak afgewerkt worden via bureau HALT.

Automobilist aangehouden

MIJDRECHT Een 33-jarige man uit Mijdrecht is zondag 15 februari omstreeks 04.15 uur aangehouden.

De politie controleerde hem als bestuurder van zijn auto op de Hoofdweg. Toen hem naar zijn rijbewijs werd gevraagd, liep hij naar zijn woning en zei dat hij met rust gelaten moest worden. Meerdere malen werd de man verzocht zijn rijbewijs te laten zien, maar de man weigerde dat en wilde vervolgens de politiemensen zijn woning uitduwen.

De man werd medegedeeld dat hij was aangehouden, maar werkte niet mee en ging de trap op naar boven. Hierop werd gewaarschuwd dat pepperspray gebruikt zou worden waarop de man zijn verzet enigszins staakte en naar het bureau kon worden gebracht.

Tegen de Mijdrechter zal proces-verbaal terzake van het niet voldoen aan bevel en het plegen van verzet worden opgemaakt.

Automobilist onder invloed

MIJDRECHT Een 37-jarige automobilist uit De Hoef is zondag 15 februari omstreeks 01.15 uur betrapt op het rijden onder invloed.

Politiemensen zagen hem rijden over de Oosterlandweg en bij een controle bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Uit de ademanalyse bleek dat hij 1085 ug/l in zijn lichaam had. Dat is bijna vijf keer meer dan wettelijk toegestaan is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Linschotenaar bekeurd

MONTFOORT Een 22-jarige automobilist uit Linschoten is zaterdag 14 februari omstreeks 21.30 uur bekeurd voor het rijden tijdens een ontzegging van zijn rijbevoegdheid.

Surveillerende politiemensen zagen hem rijden en controleerden hem uiteindelijk op het terrein van een tankstation langs de rijksweg A-12. Uit onderzoek bleek ook dat de auto niet was verzekerd.

Alcoholcontrole

BREUKELEN Bij een alcoholcontrole op de Stationsweg op zaterdag 14 februari tussen 07.00 en 08.00 uur werd een 46-jarige automobilist uit Breukelen betrapt op het rijden onder invloed. Na de ademanalyse bleek dat de man 275 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeerscontrole

WOERDEN Bij een verkeerscontrole op zaterdag 14 februari tussen 15.30 en 17.30 uur op de Spoorlaan zijn 14 bestuurders bekeurd.

12 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen, een bestuurder belde met zijn mobiele telefoon niet handenvrij en een bromfietser droeg geen helm.