Heuvelrug, 12.20 uur

Utrecht 15-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Aanhoudingen in kader gemeentelijke verordening RENSWOUDE Zondagochtend omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding van een beveiligingsdienst dat zij achter een auto aanreed waarin mannen zaten die met bivakmutsen op hadden rondgelopen bij diverse bedrijven op de Hoge Hoek te Renswoude. De politie is met meerdere voertuigen erop afgegaan. Op de A12 Noordbaan tussen Maarn en Driebergen heeft politie de bestelauto staande gehouden. In de auto zaten drie mannen uit Utrecht (38-39 jaar). In de bus werden mutsen, handschoenen en een betonschaar aangetroffen. Hierop heeft de politie de drie mannen aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Rijden onder invloed
VEENENDAAL Zondagochtend, 00.00uur, heeft de politie op de Buurtlaan-West een 41-jarige man uit Ochten aangehouden voor rijden onder invloed.
Naar aanleiding van een melding zag de politie een auto op de Holleweg te Veenendaal stil staan. In de auto zat een man op de bestuurdersstoel; het bestuurdersportier was geopend. De man bleek met zijn benen buiten de auto te liggen slapen. De politie heeft de man wakker gemaakt en erop gewezen dat hij niet kon gaan rijden omdat bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De man zei toe dat hij opgehaald zou worden door zijn vriendin.
Een half uur later zag de politie dezelfde auto met dezelfde man achter het stuur uit de Holleweg komen. De politie heeft de man staande gehouden. Na blaastest is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man 715 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man is vervolgens met een proces verbaal en een rijverbod van 8 uur heengezonden.

VEENENDAAL Zondagochtend omstreeks 04.40 uur heeft de politie een 22-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie sprak naar aanleiding van een melding van geluidsoverlast dat door de de man uit Veenendaal en zijn bijrijder zou zijn veroorzaakt, aan in hun stilstaande auto op de hoek Nachtpauwooglaan en Atalantapark. Hoewel de politie geen geluidsoverlast kon vaststellen, bleek de man alcoholische drank genuttigd te hebben. De politie heeft de man gewaarschuwd niet te gaan rijden. Tien minuten later zag de politie de man wegrijden in eerder genoemde auto. De politie heeft de man daarop staande gehouden om een blaastest af te nemen. Omdat de man niet voldoende lucht door het apparaat kon blazen is de man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau is een bloedproef afgenomen. De man heeft een rijverbod van 24 uur gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.