Eemland Zuid, 12.25 uur

Utrecht 15-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Geweld met letsel
LEUSDEN Zondagochtend omstreeks 01.00 uur onstond er bij het uitgaan van een horecagelegenheid aan de Bavoortseweg in Leusden een vechtpartij tussen meerdere personen. Tijdens deze vechtpartij is een 16-jarige man uit Leusden terwijl hij op de grond lag in zijn gezicht geschopt door meerdere personen. Op basis van de verklaring van het slachtoffer heeft de politie een 13-jarige man uit Leusden aangehouden. Aangifte van mishandeling volgt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongeval letsel
AMERSFOORT Zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur zijn op de Driftakkerweg te Amersfoort een fietser en een bromfietser ten val gekomen, waarbij de fietser licht letsel opliep.

Een 72-jarige fietser uit Woudenberg reed op de Driftakkerweg in de richting van Leusden. Toen uit de richting van Leusden een andere fietser hem tegemoet kwam, moest hij uitwijken naar de kant van de weg. Op dat moment kwam er een 18-jarige bromfietser uit Hoevelaken van achteren aan, die de 72-jarige fietser probeerde te ontwijken. Toch kon een aanrijding niet meer worden voorkomen tussen fietser en bromfietser en kwamen zij ten val.
De 72-jarige fietser liep hierbij licht letsel aan zijn hoofd en een hersenschudding op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis de Lichtenberg, waar hij is behandeld en heengezonden. De bromfietser had alleen schade aan zijn bromfiets.

Oplichter aangehouden
AMERSFOORT - Een 35-jarige man uit Hilversum is zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur aangehouden voor oplichting. De man pakte in een winkel aan het Sint Jorisplein een aantal goederen uit de schappen en liep daarmee naar de kassa. Aan de kassamedewerker vroeg hij of hij geld terug kon krijgen voor de items. De man is vervolgens de winkel uitgelopen. Toen hij later terugkwam om een vergeten tas op te halen, is hij aangehouden door een medewerker van de winkel. De politie heeft de man overgebracht naar het bureau. De man heeft een winkelverbod gekregen.

Winkeldief aangehouden
AMERSFOORT Zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur is de politie na melding naar een winkel aan de Arnhemsestraat gegaan, waar winkelmedewerkers een lastige winkeldief vast zouden houden. Ter plaatse bleek dat een 43-jarige man uit Amersfoort door vier personeelsleden op de grond in bedwang werd gehouden. De politie heeft de man overgenomen en geprobeerd een gesprek aan te knopen. De man bleef echter verbaal agressief, waardoor de politie hem geboeid heeft overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de man veroordeeld was voor 365 dagen celstraf en deze nog moest uitzitten. De man is in verzekering gesteld en ingesloten.

Geweld met letsel
LEUSDEN Zondagochtend omstreeks 01.30 heeft de politie een 19-jarige man uit Leusden aangehouden voor mishandeling. De man had een 13-jarige man uit Leusden op de Bavoortseweg te Leusden zonder aanleiding geslagen. Het slachtoffer had hierdoor een gezwollen lip opgelopen. De 19-jarige dader is door de politie aangehouden en gehoord.

Rijden onder invloed
LEUSDEN Bij een controle van vijf bestuurders op de Noorderinslag te Leusden heeft de politie zondagochtend omstreeks 04.00 uur een 23-jarige man uit Leusden aangehouden voor rijden onder invloed. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 350 ug/l in zijn lichaam had. De man is heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod van twee uur.