Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht 15-02-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Dodelijk verkeersongeval
BILTHOVEN Zaterdagochtend omstreeks 11.20 uur heeft er op de Maartensdijkseweg ter hoogte van de Vuursesteeg een aanrijding met dodelijke afloop plaatsgevonden.

Een 49-jarige bromfietser uit Zwolle reed op de Vuursesteeg en stak de Maartensdijkseweg over. Echter kwam er op dat moment een auto over de Maartensdijkseweg aanrijden. De bromfietser reed vol in de zijkant van de auto en kwam enkele meters verderop neer op de grond. De bromfietser is met de ambulance overgebracht naar het UMC met diverse frakturen en hoofdletsel. Omstreeks 16.45 uur meldde het UMC dat het slachtoffer aan zijn verwondingen was overleden. De 41-jarige bestuurster van de auto, woonachtig in Maartensdijk, had enkele wondjes in haar gezicht opgelopen. Haar vierjarige dochter had geen letsel en kwam met de schrik vrij.

Overval
DRIEBERGEN-RIJSENBURG Zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur is de politie na melding van een overval in een woning aan de Sterrenboslaan ter plaatse gegaan. Aldaar bleek dat twee mannen aan de deur van het 75-jarige slachtoffer waren geweest. Toen de man de deur op een kiertje had, gaf een van de mannen een duw tegen de deur en liepen ze naar binnen. Het slachtoffer is vervolgens bedreigd, geslagen en gepoogd te wurgen en liep daarbij verwondingen aan zijn gezicht op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beroving
ZEIST Zaterdagavond omstreeks 22.10 uur is een pizza-koerier in een flat aan de Laan van Vollenhove beroofd.
De 17-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg is op zijn bromfiets met een bestelling naar de flat gegaan. Op de 13e etage hoorde hij voetstappen achter zich en werd een gang in gevolgd. Daar werd hij door een van de twee achtervolgers aangesproken. De koerier werd bedreigd en heeft zijn portemonnee en telefoon afgegeven, waarna de twee mannen wegrenden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geweld met letsel
BUNNIK Een 16-jarige man uit Odijk reed zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur op zijn fiets met achterop zijn 16-jarige vriendin uit Zeist over de Schoudermantel. Toen hij de Rumpsterweg overstak en halverwege was, stak er net voor hem een voertuig over. Vlak daarachter kwam er nog een personenauto aan, waarvan de fietser dacht dat hij wel zou stoppen. De auto reed langzaam door, waardoor de fietser een slinger moest maken om de auto te ontwijken.
Verderop de Schoudermantel stond dezelfde auto langs de weg stil. Toen de fietser de auto naderde, stapte een man uit de auto. De Odijker is van zijn fiets afgestapt en kreeg van de onbekende man uit de auto een vuistslag op zin lip. De man is weer in de auto gestapt en weggereden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Openbare dronkenschap
ZEIST- Zaterdagavond omstreeks 22.20 uur is de politie naar de Slotlaan gegaan, waar een man bezig zou zijn met het vernielen van ruiten. Ter plaatse bleek dat de 35-jarige man uit Zeist op dat moment in een horeca-gelegenheid was. De politie heeft de man aldaar aangehouden voor vernieling en openbare dronkenschap. Na onderzoek ter plaatse bleek dat er geen daadwerkelijke vernieling was gepleegd. Bij de aanhouding is door de politie gering geweld toegepast. Dit bestond uit het vastpakken van het gezicht en de nek van de man. Tijdens het transport van de man heeft hij de politie bedreigd en beledigd. De man is ingesloten voor verhoor.

Verkeersongeval met onbekend letsel
ZEIST Op zaterdag omstreeks 04.40 uur kreeg de politie een melding dat er een bus over de kop was geslagen op de Utrechtseweg te Zeist. De politie is ter plaatse gegaan en trof een witte bus op zijn kop in de middenberm aan. Er werden geen personen in of onder de bus aangetroffen. Omdat er bloed in de bus lag en er een bloedspoor liep in de richting van De Bilt, gaat de politie ervan uit dat er minstens
1 persoon gewond is geraakt en de plaats van het ongeval heeft verlaten. De politie heeft vervolgens met vier surveillanceautos de omgeving afgezocht tot zes uur. Omstreeks 05.15 uur heeft de politie in prikkeldraad op de Utrechtseweg een t-shirt gevonden met vers bloed. Met behulp van een speurhond is tevergeefs geprobeerd het spoor te vinden. De politie heeft getracht de te naamgestelde van de bus telefonisch te bereiken en is langs geweest op het woonadres. In beide gevallen werd geen gehoor gegeven. Ook uit contact met AZU/UMC en het Lorenz-ziekenhuis heeft niet geleid tot vondst van de gewonde persoon. De politie heeft de zaak in onderzoek.