Politie Zuid-Holland-Zuid

Weekendberichten 13, 14 en 15 februari Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

15-02-2004 - Persberichten District II

TE HARD RIJDEN
HOOGBLOKLAND Na een radarcontrole op de Bazeldijk in Hoogblokland vrijdagmiddag 13 februari kunnen 42 automobilisten binnenkort een bekeuring in de bus verwachten. Op de Bazeldijk mogen automobilisten maximaal 60 km/u rijden. Van de 344 gecontroleerde voertuigen, reden er 42 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 126 km/u.

ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM Een 29-jarige man uit Papendrecht is op de A15 aangehouden omdat hij met teveel drank op, achter het stuur zat. Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 540 ug/l in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren. Ook krijgt hij een dagvaarding.
MEERKERK Twee broers (19 en 20 jaar) uit Meerkerk zijn zaterdagochtend 14 februari aangehouden omdat zij een auto-ongeluk gehad hadden en de plaats van het ongeval op de Noordseweg in Meerkerk verlaten hadden. De politie kreeg omstreeks 02.00 uur de melding dat er een auto in de sloot langs de Noordseweg lag. Ter plaatse troffen de agenten geen mensen meer aan in het voertuig. Na enige tijd zoeken in de omgeving, werden de broers gevonden. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was wie de auto bestuurde ten tijde van het ongeval werden beide broers aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de 19-jarige man de bestuurder van het voertuig was. Hij had teveel gedronken. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.
GORINCHEM Een 26-jarige man uit Gorinchem is zaterdagmorgen 14 februari op de Nieuwe Hoven aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 590 ug/l in zijn bloed had, hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. MEERKERK Een 23-jarige man uit Gorinchem is zondagmorgen 15 februari op de A27 ter hoogte van Meerkerk aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren. HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 20-jarige man uit Sliedrecht is zondagmorgen 15 februari bij een tankstation aan de A15 aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 995 ug/l in zijn bloed had. Hij mocht zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 12 uren. PAPENDRECHT Een 27-jarige man uit Alblasserdam is zondagmorgen 15 februari op de A15/N3 ter hoogte van Papendrecht aangehouden omdat hij een voertuig bestuurde zonder een geldig rijbewijs. Omdat agenten het vermoeden hadden dat de man onder invloed was van verdovende middelen, vroegen zij de man of zij zijn auto mochten onderzoeken op de aanwezigheid van drugs. De man stemde hiermee in en er werd inderdaad een kleine gebruikershoeveelheid gevonden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

NIET HANDENVRIJ BELLEN BEBOET
LEERDAM Vrijdag 13 februari zijn 12 automobilisten in Leerdam en omgeving op de bon geslingerd voor het niet-handenvrij bellen in de auto. De bellers kregen een boete van 140.

WAPENS GEVONDEN
GORINCHEM Een 19-jarige man uit Hank (Noord-Brabant) is zaterdag 14 februari op de Nieuwe Wolpherensedijk in Gorinchem aangehouden omdat hij een soort honkbalknuppel in zijn auto had. Bij controle op het politiebureau werd ook nog een aardappelschilmesje aangetroffen. Hij heeft afstand gedaan van zowel de knuppel als het mesje. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.
LEERDAM Een 29-jarige man heeft zaterdagmorgen 14 februari op de Schaikseweg een bekeuring gekregen omdat hij een honkbalknuppel bij zich had in zijn auto. De knuppel is in beslag genomen.

HORECACONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM Tijdens de horecacontrole in het centrum van Hardinxveld-Giessendam in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 februari zijn 10 bekeuringen uitgedeeld. Drie wildplassers kregen een bekeuring á 50, vier mensen kregen een bekering voor het rijden zonder gordel, één voor het veroorzaken van onnodig geluid, één voor het voeren van onjuiste verlichting en één voor het nuttigen van drank op de openbare weg.
SLIEDRECHT Tijdens de horecacontrole in het centrum van Sliedrecht in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 februari zijn een drietal bekeuringen uitgedeeld, één voor wildplassen, één voor rijden op een fiets zonder licht en één voor het links langs een vluchtheuvel rijden. Een 21-jarige man uit Sliedrecht werd aangehouden nadat hij een agent beledigde die hem een bekeuring voor het niet voeren van verlichting gegeven had. Bij een woning aan de Rembrandtlaan werd een ruit ingegooid. De politie onderzoekt deze vernieling.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
GORINCHEM Een 30-jarige man uit Haarlem is vrijdagmorgen 13 februari op de Banneweg in Gorinchem aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. De man verklaarde dagelijks heen en weer te rijden tussen Haarlem en Gorinchem. Hij heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs.
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 33-jarige man uit Rotterdam is zaterdagmiddag 14 februari aangehouden omdat hij zonder rijbewijs met zijn onverzekerde voertuig over de A15 reed. Op het politiebureau deed de man afstand van zijn voertuig. Hij mocht, nadat hij twee bekeuringen voor respectievelijk rijden zonder rijbewijs en rijden in een onverzekerd voertuig gekregen had, huiswaarts keren.

LOKAALVREDEBREUK
GORINCHEM Een 35-jarige man uit Gorinchem is vrijdagmorgen 13 februari aangehouden omdat hij ondanks herhaalde verzoeken, weigerde het stadhuis van Gorinchem te verlaten. De man vroeg een voorschot op zijn uitkering, maar kreeg dat niet. Hij weigerde het stadhuis te verlaten omdat hij wist dat hij dan aangehouden zou worden door de politie en hoopte daar het weekend door te mogen brengen. Helaas voor de man werd hij s middags met een dagvaarding heengezonden.

INBRAAK IN SOOS
GIESSENBURG Vrijdagavond 13 februari zijn vier jongens (variërend in leeftijd van 13 tot 15 jaar uit Andel, Arkel en Gorinchem) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij inbraak en diefstal in een soos aan de Oudkerkseweg in Giessenburg. Tijdens deze inbraak werd een ruitje ingegooid en snoepgoed buitgemaakt. Uit onderzoek op het politiebureau bleek dat de jongens vermoedelijk wel aanwezig waren geweest bij de inbraak, maar er niet actief aan deelgenomen hadden. Wel noemden zij de naam van een 15-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam. Deze jongen is zaterdag 14 februari aangehouden en in verzekering gesteld. Zondag 15 februari werd een eveneens 15-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VECHTPARTIJ OP SNELWEG
HARDINXVELD-GIESSENDAM Vrijdagavond 13 februari zijn drie mannen (22 en 23 jaar uit respectievelijk Dordrecht en Sliedrecht) aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij met een 42-jarige vader en zijn 18-jarige zoon op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. Vader en zoon werden door de verdachten in hun auto agressief gevolgd en benaderd op de snelweg. Toen de vader zijn wagen aan de kant zette om verdachten mee te geven dat hij niet zo gecharmeerd was van hun rijgedrag, kreeg hij direct klappen. Ook de zoon kreeg de nodige klappen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Overigens werden twee verdachten (22 en 23, beiden uit Sliedrecht) gezocht door de KLPD voor tanken zonder betalen. Zij worden ook hierover gehoord.

ILLEGAAL AFVAL VERBRANDEN
TIENHOVEN De 47-jarige eigenaar van een bedrijf aan de Lekdijk in Tienhoven heeft een bekeuring gekregen voor het verbranden van bedrijfsafval. Dit gebeurde op zaterdagmiddag 14 februari. Politieagenten zagen dat niet alleen snoeiafval, maar ook bedrijfsafval verbrand werd. Dit is een overtreding van de milieuwetgeving.

BROMFIETSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een bromfietscontrole op de Stationsweg hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven voor bromfietsen die een te hoge constructiesnelheid hadden. Ze hielden de controle op vrijdagmorgen, 13 februari 2004. In totaal controleerden zij 30 bromfietsen. De bromfietsen werden met door een motorrijder uit het verkeer gehaald.

KLAP IN GELAAT
GORINCHEM Een 19-jarige man uit Delft is zaterdagmiddag 14 februari gewond geraakt aan het gelaat toen hij een klap kreeg van een 21-jarige man uit Gorinchem. De twee raakten nabij station Gorinchem in discussie, die eindigde met een klap in het gezicht van de 19-jarige. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

VROUW (91) BEROOFD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
LEERDAM Een 91-jarige inwoonster van Leerdam is zaterdagmiddag 14 februari tussen 15.30 en 16.00 uur op de Horndijk in Leerdam bruut beroofd van haar tas met boodschappen. De vrouw liep op het trottoir van de Horndijk, ter hoogte van de Oostwal, toen een donkerkleurige personenauto de vrouw passeerde en de bijrijder de tas onder haar arm vandaan rukte. De buit bedraagt een halfje brood, een pond koffie en de portemonnee van de vrouw. Omdat het slachtoffer slechtziend is, heeft zij niet gezien of er getuigen zijn van de tasjesroof. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

MISHANDELING
SCHELLUINEN - Zaterdagmorgen 15 februari zijn een 19-jarige man uit Gorinchem en een 18-jarige vrouw uit Lexmond gewond geraakt toen zij op de Sportlaan in Schelluinen om onduidelijke redenen door een viertal personen mishandeld werden. Het vrouwelijke slachtoffer werd hierbij aan haar haren over de rijbaan gesleept en het mannelijke slachtoffer werd geslagen. Ook werden beiden bedreigd met een mes. Gealarmeerde politiemensen hebben in de omgeving nog gezocht naar de groep, maar niemand gevonden. Beide slachtoffers zijn door de politie overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van hun verwondingen.

GESTOLEN AUTO
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagmorgen 15 februari bij een tankstation aan de A15 aangehouden omdat hij lag te slapen in een gestolen auto. De man verklaarde de auto enige tijd geleden gehuurd te hebben en niet teruggebracht te hebben omdat hij geen woning heeft en de auto als slaapplaats wilde gebruiken. De man is overgedragen aan de politie in Goes (regiokorps Zeeland) die het onderzoek voortzet.

VALSE NAAM
LEERDAM- Een 27 jarige man uit Leerdam is door politieagenten aangehouden na het opgeven van een valse naam. De man gaf tijdens een verkeerscontrole in de Ooievaarlaan op vrijdagavond, 13 februari 2004, een valse naam op aan de politieagenten. Hij gaf de naam van zijn broer op omdat die wel en hij geen rijbewijs heeft. De verdachte meldde zich op zaterdagavond 14 februari 2004 vrijwillig aan het politiebureau en werd aangehouden. Na verhoor is hij met een bekeuring voor het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs heengezonden.

GEWOND BIJ ONGEVAL
TIENHOVEN Een 21-jarige man uit Nieuwpoort is zondagmorgen 15 februari gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Lekdijk in Tienhoven. De man reed met hoge snelheid over de Lekdijk toen hij door onbekende oorzaak in een bocht de macht over het stuur verloor. Hierop reed de man het talud af en kwam in een weiland tot stilstand. De man is ter plaatse behandeld door personeel van de ambulancedienst. De auto is totaal vernield.

AUTO IN DE SLOOT GEDUWD
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op zondagochtend, 15 februari 2004, omstreeks 03.15 uur, trof een getuige die zijn hond uitliet een personenauto aan in een sloot aan de Nieuweweg. Vermoedelijk heeft men de auto uit baldadigheid achteruit de sloot ingeduwd. De eigenaar had zijn voertuig zaterdagmiddag 14 februari 2004 geparkeerd aan de overzijde van zijn woning. Een takelwagen zette de auto op het droge.