Provincie Noord-Holland

zandvoort Wandel mee met gedeputeerde Schipper in Zandvoort op 15 februari
Op zondagmiddag 15 februari 2004 maakt Hans Schipper, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland een wandeling in Zandvoort. Hij wil met bewoners en betrokkenen praten over de mogelijkheden van Zandvoort als jaarrond badplaats. Ook wordt in Zandvoort, voorafgaand aan de wandeling het bezoekersonderzoek Noord-Hollandse badplaatsen aan de gedeputeerde overhandigd.

De plannen van Zandvoort stroken op grote lijnen met het beleid van de provincie om de kust aantrekkelijk te maken en te investeren in versterking van de identiteit, verbreding van het aanbod en verbetering van de bereikbaarheid. De provincie staat positief tegenover het idee om van Zandvoort een jaarrond badplaats te maken. Ook de resultaten uit het bezoekersonderzoek tonen aan dat vernieuwing en investering nodig zijn.

Zandvoort is een badplaats met veel mogelijkheden en veel mensen die iets willen, maar er moet wel tot actie worden overgegaan. De pilot vanuit EZ voor het upgraden van badplaatsen zou Zandvoort uit een impasse kunnen halen. Er staat in Zandvoort een grote reconstructie op touw van de Middenboulevard. Dit en andere ontwikkelingen moeten de badplaats een imago geven van sportief, gezond en ontspannen.

Hans Schipper wil graag over deze ontwikkelingen met u praten. Gaat de toekomst van Zandvoort u ter harte, wandel dan mee. De wandeling start om 14.00 uur bij het strandcafé Zandvoort, Strandweg 1 en eindigt om 16.30 uur. Er is een tussentijdse stop op het circuit van Zandvoort. U kunt zich voor de wandeling aanmelden bij Karen Houtman, houtmank@noord-holland.nl, 023 5144294.

Programma:

13:30 Verzamelen in het Strandcafé
14:00 Welkomstwoord gedeputeerde Hans Schipper
14:05 Welkomstwoord Hans Hogendoorn, wethouder gemeente Zandvoort 14:10 Overhandiging rapport bezoekersonderzoek Noord-Hollandse badplaatsen aan gedeputeerde Schipper door Marjolein van Haaften (Research & Development ATCB)
14:20 Start wandeling
15:15 Pitstop voor warm drankje op circuit, met toelichting door Hans Ernst (circuitdirecteur)
15:45 Vervolg wandeling
16:30 Terugkomst Strandcafé, borrel
17:30 Einde

Onder beleidsinformatie/recreatie vindt u meer informatie over de wandeling.
Ellen van der Klei 6 februari 2004