TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG verwerft resterend 40% belang in toonaangevend direct marketing bedrijf in Tsjechië en Slowakije

13 02 2004 - De post, express en logistieke onderneming TPG N.V, heeft via Cendris, onderdeel van TPG Post, de resterende 40% van de aandelen in de DIMAR Group overgenomen.

DIMAR is een van de toonaangevende aanbieders van full service direct marketing diensten in Tsjechië en Slowakije. In 2002 had TPG al een belang van 60% in DIMAR verworven.

De DIMAR Group heeft een omzet van 9 miljoen en 160 medewerkers en biedt een breed scala aan Direct Marketing activiteiten in Tsjechië en Slowakije en biedt diensten op het gebied van customer relation management (CRM), database management, consumenten- en bedrijfsinformatie, printing, creatief design en call centers.

Ger Jacobs, algemeen directeur van Cendris: Cendris geeft door de 100% overname een verdere invulling aan de strategie om een vooraanstaande positie op het gebied van Direct Marketing in Centraal Europa te bewerkstelligen. Door het 100% belang is Cendris nog beter in staat synergie op het gebied van marktbewerking en productontwikkeling te realiseren door verder samen te werken met de distributieactiviteiten van TPG Post in Centraal Europa.

Cendris behaalde in 2002 een omzet van 210 miljoen en heeft 4.000 medewerkers. Het bedrijf biedt een compleet portfolio aan specialistische oplossingen op het gebied van directe communicatie, data en document management in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Centraal-Europa.

De ambitie van Cendris is organisaties te ondersteunen bij het effectief en efficiënt opbouwen van duurzame klantrelaties alsmede bij het optimaliseren van interne data- en document processen. Cendris doet dit door het aanbieden van individueel krachtige specialismen op het gebied van data- en document services, maar ook door het ontwikkelen en implementeren van geïntegreerde oplossingen en concepten.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 161.000 medewerkers in 62 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2002 bedroeg ruim 11,7 miljard, een groei van 5% ten opzichte van 2001. De omzet is gedurende het eerste halfjaar van 2003 met 1% gestegen. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

YearIssued:2004 MonthIssued:02