Politie Zaanstreek-waterland


16:34 12-FEB-04
loc.: PURMEREND, GILDEPLEIN

Meisjes aangehouden voor diefstal sigaretten

Twee 16-jarige meisjes uit Purmerend zijn aangehouden voor winkeldiefstal. Een klant van een winkel aan het Gildeplein had gezien dat het duo pakjes sigaretten wegnamen en deze in een bromfietshelm
stopten die ze bij zich droegen. De klant waarschuwde vervolgens een winkelmedewerkster. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ouders werden gewaarschuwd en de afhandeling van de zaak werd overgedragen aan bureau HALT.

21:53 12-FEB-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, ANEMOONSTRAAT

Fietsendief aangehouden

Naar aanleiding van een melding van een buurtbewoner, is een 35-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden. De bewoner zag de man lopen op de Anemoonstraat waar hij bij verschillende woningen aanbelde en naar binnen gluurde. De politie trof hem aan op de Leliestraat met een fiets aan de hand. Deze fiets bleek te zijn gestolen. De man werd aangehouden en ingesloten.

22:24 12-FEB-04
loc.: WORMERVEER, KROMMENIEERWEG
Inbreker overlopen
In een woning aan de Krommenierweg is tussen 22.00 en 22.24 uur ingebroken. Een buurtbewoner zag licht branden in de woning, terwijl de bewoners langere tijd afwezig zouden zijn. Toen de buurtbewoner poolshoogte ging nemen, zag hij een magere man van tussen de 25 en 30 jaar in de steeg naast het huis staan. Hij is ongeveer 1.70 m lang en droeg een lichte broek, donkere bovenkleding en een petje. Nadat de getuige zag dat een ruit van de woning vernield was en hij terug naar huis liep om de politie te bellen, ging de man ervandoor. In de steeg werd een stereo-installatie aangetroffen.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-130204


13:15-15:45 12-FEB-04
ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG

Gordel- en snelheidscontrole

Op de Koningin Julianaweg in Zaandam hielden negen medewerkers van het verkeershandhavingsteam donderdagmiddag een verkeerscontrole. Vijftien hardrijders werden aan de kant gezet en twee keer zoveel mensen ontvingen een boete omdat zij zonder gordel in de auto zaten. Verder werden een bromfietser zonder helm, een automobilist die onnodig lichtsignalen gaf en een bestuurder die met de telefoon in de hand reed, bekeurd.

08:00-11:30 12-FEB-04
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Negentig km per uur te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Middelie werd donderdagochtend een hoogste snelheid van 173 km per uur gemeten. De overtreder zal binnenkort een brief van de officier van justitie ontvangen. Van alle bestuurders reed zes procent harder dan de toegestane 80 km per uur.

07:30-09:30 12-FEB-04
PURMEREND, JAAGWEG

Dertig km per uur te hard

Op de Jaagweg in Purmerend (50 km per uur) werd donderdagochtend door negen procent van alle weggebruikers te hard gereden. Tijdens een snelheidscontrole werd een hoogste snelheid gemeten van 80 km per uur. Op de Jaagweg in Ilpendam waar 80 km per uur is toegestaan, werd iets later ook gecontroleerd. Slechts één procent van alle passanten reed te hard. Op de Burgemeester D. Kooimanweg (50 km per uur) werden vier hardrijders, de snelste had een snelheid van 80 km per uur, donderdagavond direct aan de kant gezet. De vier ontvingen ter plekke een boete.

07.00-11:30 12-FEB-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN (N246)

Hardrijders

Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen werd donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 128 km per uur, bijna veertig km per uur te hard. Een klein deel (twee procent) van alle betuurders reed te hard. Op de Kepplerstraat in Zaandam was het aandeel hardrijders, met zeven procent, een stuk groter. Donderdagavond werd op de Kepplerstraat een hoogste snelheid van 78 km per uur gemeten.

01:49 13-FEB-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Onder invloed

Een 46-jarige man uit Dongen zat in de nacht van donderdag op vrijdagnacht onder invloed achter het stuur van zijn auto. Agenten hielden de man aan op de Waterlandlaan in Purmerend nadat de blaastest op straat aangaf dat de automobilist teveel gedronken had (260 ug/l). De bestuurder kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

02:40/03:56 13-FEB-04
ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG, VERMILJOENWEG

Twee drankrijders

Op de Koningin Julianaweg in Zaandam werd vrijdagochtend vroeg een 30-jarige man uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed (250 ug/l). Een uur later werd op de Vermiljoenweg opnieuw een drankrijder aangehouden. Agenten waren gewaarschuwd dat een 37-jarige vrouw uit Krommenie met een slok op achter het stuur van haar auto was gekropen. Eenmaal ter plaatse werd de vrouw, met bloeddoorlopen ogen en sterk naar alcohol ruikend, in haar geparkeerd staande auto aangetroffen. De vrouw weigerde mee te werken aan een blaastest en werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse daar wees uit dat de vrouw een alcoholgehalte had van 280 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. Het was overigens niet de eerste keer dat de vrouw met drank op achter het stuur zat.


---- --