Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 februari 2004

Dodelijke aanrijding

Automobilist komt frontaal in aanrijding met een vrachtwagen

Enschede

Donderdagmiddag 12 februari om ongeveer 17.10 uur werd een zeer ernstige aanrijding gemeld op de Haaksbergerstraat iets voorbij de Badweg in Enschede. Ter plaatse werd door de politiemensen een behoorlijke ravage aangetroffen en bleek dat een van de betrokken automobilisten, een 52 jr. man uit Eibergen, als gevolg van de aanrijding was overleden. In eerste instantie was onduidelijk hoe e.e.a. had plaatsgevonden, maar gedurende de uren die daarop volgden werd duidelijk dat een 56 jr. automobilist uit Goor, op de Haaksbergerstraat komende vanuit de richting Haaksbergen, had afgeremd om rechtsaf een zandpad in te rijden. Twee personenauto's, die achter hem reden, en die bestuurt werden door een 42 jr. man uit Groenlo en een 34 jr. man uit Aalten, remden ook af. Een 27 jr. man uit Hengelo die in zijn vrachtwagen daar weer achter reed, zag het afremmen te laat en reed achterop de auto van de 34 jr. Aaltenaar, die weer op auto knalde van de 42 jr. automobilist uit Groenlo. De vrachtwagen week uit naar links en het uit de richting Enschede komende dodelijke slachtoffer, de 52 jr. Eibergenaar, reed frontaal op de vrachtwagen. Het geheel draaide rond en de auto van de 52 jr. kwam klem tussen de vrachtwagen en een boom. Ook een achter het dodelijk slachtoffer rijdende 30 jr. automobilist uit Haaksbergen, met naast hem een vrouwelijke inzittende, waarvan de identiteit bij de politie nog niet bekend is, reed ook frontaal tegen de vrachtauto. Deze laatste twee zaten ook vast in hun auto en zijn door de brandweer, net als het dodelijke slachtoffer, uit de auto gehaald. Daarna zijn beiden met een ambulance overbracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar ze zijn opgenomen met onbekend letsel. Ook de 34 jr. automobilist uit Aalten werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar hij kon daarna naar huis. Drie personenauto's en de vrachtwagen moesten worden afgesleept. Alleen de auto van de 42 jr. Aaltenaar kon op eigen kracht weer verder. De Haaksbergerstraat tussen Haaksbergen en Usselo is tot ongeveer 22 uur voor alle verkeer afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. Door Rijkswaterstaat en de afdeling Milieu van de gemeente Enschede, is de weg weer schoon gemaakt. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-017971)

Aanrijding, onder invloed, geen rijbewijs

Automobilist veroorzaakt aanrijding, is onder invloed van de nodige alcohol en is niet in het bezit van een rijbewijs

Enschede

Vrijdagmorgen de 13e februari om ongeveer 03.50 uur wordt een aanrijding gemeld op de Elferinksweg in Enschede. Blijkt dat een 24 jr. automobilist uit Enschede tegen een geparkeerde bedrijfsauto van een 59 jr. bewoner van die straat is aangereden. Bleek al snel dat overmatig alcoholgebruik samen met een nat wegdek, de oorzaak van de slippartij is geweest. De 24 jr. werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.9 promille uit. Ook bleek dat hij niet in bezit is van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-018115)

Rijden onder invloed

Automobilist met 1 promille aangetroffen

Haaksbergen

Vrijdagmorgen 13 februari om ongeveer 01.00 uur werd op de Kruislandstraat in Haaksbergen een automobilist, een 32 jr. Haaksbergenaar, gecontroleerd. Hij bleek de nodige alcoholhoudende dranken te hebben genuttigd. Hij werd aangehouden en de ademanalyse wees 1 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-018094)

Aanhoudingen

Twee personen aangehouden na bedreiging en poging diefstal fietsen

Enschede

Vrijdagmorgen 13 februari om ongeveer 05.00 uur werden surveillerende politiemensen op het Stationsplein in Enschede door getuigen geattendeerd op een tweetal personen die een eindje verderop stonden. Het bleek dat deze twee, Enschedeers van 18 en 19 jaar, geprobeerd hadden fietsen te stelen en dat zij daarop een van de getuigen, een 19 jr. Enschedeer, die er iets van zei, bedreigden. De fietsen hadden de twee proberen open te breken met een ijzeren staaf die nog ter plaatse werd aangetroffen. De twee werden aangehouden en aan het bureau opgesloten. De 19 jr. die werd bedreigd, doet hiervan aangifte. Een onderzoek wordt ingesteld en proces-verbaal tegen de twee aangehouden personen zal worden opgemaakt. (bps: 04-018124)

Aanrijding met letsel

Automobilist geeft fietser geen voorrang, deze laatste is overgebracht naar het ziekenhuis

Borne

Vrijdagmorgen 13 februari om ongeveer 07.15 uur verleende een 34 jr. automobilist uit Borne op de kruising Hazelaarstraat - Letterveldweg in zijn woonplaats, geen voorrang aan een 58 jr. plaatsgenoot op een fiets. De automobilist reed over de Hazelaarstraat en de fietser over de Letterveldweg en kwam voor de automobilist van rechts. De 58 jr. is met vermoedelijk een gebroken heup door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-018127)

Kop staart aanrijding, onder invloed

Kop staart aanrijding met drie auto's, een van de automobilisten verkeert onder invloed

Oldenzaal

Donderdagavond 12 februari omstreeks 22.10 uur vond op de Enschedesestraat, voor de verkeerslichten bij de op en afrit naar de A1, een kop staart aanrijding plaats tussen drie voertuigen. Een 60 jr. automobilist uit Oldenzaal stond voor het rode verkeerslicht te wachten met achter hem een 24 jr. automobilist uit Enschede. Een 50 jr. Oldenzaler kwam in zijn auto aanrijden en zag de twee niet stilstaan. Hij reed achterop de auto van de 24 jr. die weer tegen de auto van de 60 jr. reed. Ter plaatse bleek dat de 50 jr. veroorzaker van de aanrijding behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.98 promille uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De voertuigen van de 24 jr. en de 50 jr. waren dusdanig beschadigd dat die moesten worden afgesleept. De 60 jr. kon op eigen kracht zijn weg vervolgen. (bps: 04-018079)

Auto in sloot, bestuurder onder invloed

Automobilist raakt in de sloot en verkeert behoorlijk onder invloed van ...

Geesteren

Vrijdagmorgen 13 februari omstreeks 00.25 uur wordt gemeld dat op de Hardenbergerweg in Geesteren een auto in de sloot is gereden. Bleek dat een 44 jr. automobilist uit Scheveningen te veel aan bachus had geofferd en zijn auto niet meer onder controle heeft gehad en in de sloot terecht was gekomen. Hij werd aangehouden en aan het bureau kon tot twee keer de ademanalyse niet goed worden voltooid. Wel werd duidelijk dat het promillage rond de 2 promille moest zijn. Een gemeentearts kwam ter plaatse voor de bloedproef, maar die werd geweigerd. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-018100)

Aanhouding na vernieling

Vrouw vernield ruit van woning vriend omdat ze er niet in kan

Hengelo

Werd donderdagavond omstreeks 22 uur gemeld dat bij een woning aan de Bachstraat in Hengelo, moeilijkheden waren. Bleek ter plaatse dat een 26 jr. Hengelose een ruit van de achterdeur van de woning van haar 32 jr. vriend had vernield, omdat ze de woning niet in kon. De 26 jr. verkeerde behoorlijk onder invloed en werd aangehouden omdat de vriend aangifte wenste te doen. Zij is meegebracht naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van vrijdag is zij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. Na het verhoor is zij opnieuw aangehouden omdat er voor haar nog een tweetal vonnissen openstonden met in totaal 12 dagen gevangenisstraf. Hiervoor is ze opnieuw opgesloten. (bps: 04-018065)

Bromfietscontrole

Vijf bromfietsen uit verkeer gehaald met een te hoog vermogen

Losser

Donderdagmorgen 12 februari tussen 07.45 en 09.00 uur werd op de Enschedesestraat in Losser een controle uitgevoerd met betrekking tot het vermogen van bromfietsen. Van de 12 gecontroleerde bromfietsen bleken 5 een te hoog vermogen en zaten boven de toegestane 0.45 Kw . Het hoogste vermogen had een bromfiets van een 16 jr. Lossenaar, bij deze bromfiets werd een vermogen van 1.7 Kw. gemeten. Proces-verbaal tegen de vijf eigenaren wordt opgemaakt.(bps: 04-017759)

Gordelcontroles

Bij 8 controles, 42 automobilisten bekeurd

De Lutte - Glane - Losser en Oldenzaal

Tussen 09 en 12 uur op donderdagmorgen de 12e februari werden op een achttal locaties automobilisten gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Gecontroleerd werd in De Lutte aan de Bentheimerstraat, in Glane en Losser aan de Gronausestraat en in Oldenzaal aan de Hengelosestraat, de Bentheimerstraat, de Edisonstraat, de Schipleidelaan en de Prossinkhof. In totaal werden 42 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --