Time : 3:46:21 PM
Date : Tuesday, February 10, 2004
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV: Uitnodiging persbabbel

Tijdens een druk bijgewoonde studievoormiddag op het landbouwsalon van Agribex stelde het Voedselagentschap deze morgen zijn nieuwste brochure "Goede landbouwpraktijken op het vlak van voedselveiligheid." voor. Deze bevat een bundeling van de geldende wetgeving in functie van de voedselveiligheid.
Gilbert Houins, directeur-generaal Controlebeleid bij het FAVV stelde het concept "autocontrole" voor in de landbouw. "Ik dacht dat een inventaris van de reglementering zou uitgroeien tot een telefoonboek,", stelde Houins in zijn uiteenzetting, "maar ik stel vast dat het al bij al toch meevalt en dat alles werd ondergebracht in een handige kleine brochure. Bovendien zijn 75% van de verplichtingen bestemd voor de dierlijke producten." De brochure kwam tot stand op vraag van en in overleg met de landbouworganisaties. Piet Vanthemsche, gedelegeerd bestuurder van het Voedselagentschap, stelde in zijn inleiding dat met de brochure een dubbel doelstelling wordt nagestreefd: "Met de brochure kan elke landbouwer op een eenvoudige manier nagaan wat zijn of haar verplichtingen zijn. Bovendien kan hij verifiëren welke bijkomende eisen gesteld worden in de verschillende labels waar hij mee geconfronteerd wordt. In de komende maanden zal aan de brochure in samenwerking met de landbouworganisaties een brede verspreiding gegeven worden.
Vrijdagnamiddag 13 februari om 15 uur nodigt het Voedselagentschap zijn Europese partners uit op zijn stand in Hall 5. Net voor deze ontmoeting krijgt de pers om 14 uur de gelegenheid om samen met Piet Vanthemsche tijdens een gemoedelijke babbel de recentste aandachtspunten van het FAVV te overlopen. Deze persmededeling geldt als uitnodiging.

URL: http://www.favv.be