Ingezonden persbericht


Versie 2:

VCC Oost neemt resultaten mee in reactie op ontwerp PVVP

Conferentie "Gelderland: bereikbaar of berijdbaar?" voor bedrijfsleven

Onder het motto "Gelderland: bereikbaar of berijdbaar?" organiseert het Vervoer Coördinatie Centrum (VCC) Oost een Round Table Conferentie voor toonaangevende bedrijven uit de Provincie Gelderland. De conferentie gaat over de vraag wat bedrijven kunnen doen aan het verbeteren van de zakelijke mobiliteit en het oplossen van de vervoersproblematiek. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 februari aanstaande.

De Round Table Conferentie heeft het karakter van een geleide brainstormsessie en wordt opgehangen aan een beperkt aantal stellingen die door VCC Oost kort worden toegelicht. Voorafgaand aan de discussie vindt een inleiding over mobiliteit in de regio plaats. Het doel van de conferentie is uitwisseling van knelpunten, wensen en mogelijke oplossingen op het gebied van vervoer en mobiliteit.

Alternatieve maatregelen

VCC Oost behartigt de belangen van werkgevers richting vervoeraanbieders en overheden op het gebied van mobiliteit en mobiliteitsmanagement. Door de toenemende verkeersdrukte komen de bereikbaarheid van bedrijven, de economische ontwikkeling van de diverse regio's en het milieu in de knel. De overheid doet veel aan verbetering en uitbreiding van het wegennet. Aanvullende en alternatieve maatregelen van het bedrijfsleven zijn echter hard nodig. VCC Oost ondersteunt en stimuleert werkgevers bij het realiseren daarvan.

Inspraakreactie ontwerp PVVP

Aanleiding van de conferentie is het ontwerp Provinciaal Verkeers en Vervoerplan (PVVP-2). In dit plan verwoordt de Provincie Gelderland haar visie op verkeer en vervoer voor de komende tien jaar en de strategie om mobiliteitsproblemen aan te pakken. Het definitieve ontwerp PVVP wordt begin maart aangeboden aan Provinciale Staten, na verwerking van de inspraakresultaten. Als intermediair tussen bedrijfsleven en overheid zal VCC Oost gebruik maken van de inspraakprocedure van het PVVP. De resultaten van de conferentie worden door VCC Oost dan ook meegenomen in de reactie op het ontwerp PVVP.

Voor meer informatie over de Round Table Conferentie kunt u contact opnemen met mevrouw F. Kluiwstra van VCC Oost, telefoon 026 - 353 7688, e-mail f.kluiwstra@vccoost.nl. Adres website www.vccoost.nl

fr/28-01


---- --