Ingezonden persbericht


Aleksander Cuic in All Star Game

ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal-speler Aleksander Cuic is gekozen voor de zuidelijke selectie die op zaterdag 21 februari in het Groningse Martini Plaza uitkomt in de jaarlijkse All Star Game. In het duel nemen de twintig beste spelers uit de Nederlandse eredivisie het op tegen elkaar. De stagiair van de Italiaanse Serie A-club Snaidero werd gekozen door Eiffel Towers-coach Marco van den Berg, die werd belast met de leiding over de zuidelijke ploeg.

Basketballiefhebbers konden in de afgelopen weken via internet stemmen op de vijf favoriete spelers voor de noordelijke en zuidelijke selectie. Voor de zuidelijke ploeg ontvingen het Eiffel Towers-duo Nelson en Robertson en het Tullip Den Bosch-trio Akerboom, Huijbens en Jones de meeste voorkeurstemmen. De coaches van de beide teams (Van den Berg en Shivek) mochten vervolgens hun selecties met nog eens vijf spelers naar keuze aanvullen. Van den Berg liet daarbij het oog vallen op Cuic, die na de winterstop uitgroeide tot de aanvallend meest productieve speler van Rotterdam Basketbal.

Cuic is overigens niet de enige speler uit de selectie van coach Erik Braal die volgende week zaterdag naar Groningen afreist. In voorwedstrijd van de All Star Game, die gaat tussen de noordelijke en zuidelijke selecties tot 23 jaar, zijn Ron Borstel, Arvin Slagter en Cees Aanhaanen actief. De zuidelijke ploeg wordt in het Martini Plaza gecoacht door Erik Braal.
---