Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 februari 2004


's Heerenberg - fout in berichtgeving + aanvulling
Naar aanleiding van een politiebericht van afgelopen weekend over een vechtpartij in en een vernieling van een ruit van een café meldt de politie, dat de ruzie niet in het café heeft plaats gevonden maar op straat. Door het bericht zou de suggestie gewekt zijn, dat men in het café de zaak niet onder controle had en dit is niet juist. De politie betreurt deze berichtgeving.


De 35-jarige verdachte blijkt zoveel te hebben gedronken, dat hij zich van het gebeurde nagenoeg niets kan herinnen. Hij heeft buiten op straat twee mensen mishandeld waarvoor hij enige tijd later thuis werd aangehouden.
De vechtersbaar bleek zich te hebben verwond en is na behandeling in het ziekenhuis ingesloten in een politiecel. De volgende morgen kon hij zich nagenoeg niets herinneren.


Inmiddels is wel bekend geworden, dat hij z'n excuses aan betrokkenen heeft aangeboden en de schade van de ruit heeft geregeld.


Wehl- onenigheid over radarauto


De politie stelt een onderzoek in naar een incident waarbij gisterenavond twee mannen uit Wehl (45 en 46 jaar) op de Broekhuizerstraat zijn aangehouden, nadat zij in conflict waren geraakt met een agent in burger, die als radarwaarnemer met een controle bezig was. Zij belemmerden hem in zijn werkzaamheden en bij het incident liep een flitsapparaat schade op.


De waarnemer stond omstreeks 19.35 uur voor een controle gedeeltelijk op een oprit naar een woning en was daar met zijn controle bezig. Een bezoeker die met z'n auto naar de woning ging schrok kennelijk van de radarwagen en zowel hij als zijn passagier raakten in discussie met de agent.
Kort daarna kwam de bewoner van de woning ter plaatse en ook hij raakte in discussie met de radarwaarnemer. Eén van de mannen ging voor de radaropstelling staan zodat deze niet kon werken. In een poging om de twee mannen die de waarnemer in zijn werk belemmerden aan te houden raakte de radaropstelling beschadigd. De twee werden korte tijd later door gewaarschuwde agenten aangehouden en zijn verhoord. Het proces-verbaal gaat naar het openbaar ministerie in Zutphen.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --