2e persbericht van woensdag 11 februari 2004

Eindhoven 11-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na vondst wapens

Bij een huiszoeking woensdagochtend rond 10.00 uur in een woning aan de Brestlaan zijn twee vuurwapens en enkele patronen gevonden. Twee bewoners van de woning (17 en 41 jaar oud) zijn aangehouden. De wapens en munitie zijn in beslag genomen. De mannen zijn na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Vrouw bestolen in woning

Een vrouw van 71 jaar uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 14.30 uur in haar woning aan het Salviapad bestolen van een geldbedrag van ongeveer 1300 euro. De bewoonster liet twee vrouwen binnen die om een envelop en een pen vroegen. De ene vrouw hield de bewoonster in de keuken bezig, terwijl de ander in de woonkamer haar slag sloeg. Daarna gingen de twee weer weg. Eén van de twee vrouwen is blank, ongeveer 18 jaar oud, ongeveer 1.68 meter lang, en heeft halflang donkerbruin haar. De ander is blank, ongeveer 25 jaar oud, en heeft donkerbruin haar.

Eindhoven: Hardrijdster raakt rijbewijs en auto kwijt

Een 34-jarige Eindhovense automobiliste reed woensdagochtend rond 10.30 uur met een personenauto over het Fellenoord met een snelheid van 112 km/u. waar 50 km/u. is toegestaan. De vrouw kreeg een proces-verbaal en haar rijbewijs is ingevorderd. De auto is in beslag genomen.

Helmond: Kristal weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Hugo van der Goesstraat is een hoeveelheid kristallen beeldjes weggehaald. Dat gebeurde woensdag tussen 5.15 en 10.15 uur. Het slot van de achterdeur van de woning is opengebroken.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Houtlaan is woensdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 11.30 en 13.30 uur werden 681 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 18 harder dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u.

Reusel: Banden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Hoeven zijn onder meer twee computers met beeldscherm, ongeveer 200 autobanden, en een geldbedrag van ongeveer 300 euro weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Een roldeur van het bedrijf is geforceerd.

Lieshout: Inbraak in sportcomplex

Uit een sportcomplex aan de Provincialeweg zijn onder meer een magnetron, een stereo-installatie en een tosti-ijzer weggehaald. De inbraak gebeurde tussen woensdagochtend 0.00 en 7.15 uur. In het hekwerk rondom het complex is een gat geknipt, waarna een toegangsdeur werd opengebroken en de goederen werden meegenomen.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Woensdagmorgen is op de Eindhovenseweg een snelheidscontrole gehouden. 63 bestuurders reden harder dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde

Een 56-jarige motorrijder uit Neerpelt is woensdagmorgen omstreeks 7.20 uur op de kruising Luikerweg Dorpsstraat gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 31-jarige inwoner van Valkenswaard. Het slachtoffer reed met zijn motor over de Dorpsstraat komende uit de richting Borkel en Schaft, en verleende op de kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende personenauto. Hij raakte hierbij gewond aan schouders en ribben, en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Valkenswaard: Inbraak in een zeecontainer

Tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 6.45 uur is ingebroken in een op een bouwterrein aan de Dragonder staande zeecontainer. Men kwam op het bouwterrein door vernieling van een omheining, waarna de zeecontainer is opengebroken. Hieruit zijn verschillende elektrische gereedschappen, een waterpas, een haspel en een radio weggenomen.