Ingezonden persbericht


"Meest mobiele onderneming 2004!"
(een initiatief van De Zaak, KPN en palmOne)

Haarlem/Den Haag/Breda, 11 februari 2004 De nieuwe mobiele datacommunicatie mogelijkheden bieden ondernemers het voordeel dat zij hun zaken effectiever en efficiënter kunnen regelen. Veel ondernemers, adviseurs en accountmanagers rijden nog steeds naar kantoor om hun e-mail uit te lezen, internet te raadplegen of om bedrijfs documentatie en brieven op te halen. Dit terwijl mobiele datacommunicatie de juiste oplossing kan zijn voor dit onnodige tijdverlies. De mogelijkheden, kenmerken en voordelen zijn echter helaas nog te weinig bekend bij ondernemers.

Een met mobiele datacommunicatie oplossing uitgeruste ondernemer heeft gewoon een streepje voor. Terwijl de concurrent eerst naar kantoor gaat, begint de dag van een mobiele ondernemer al effectief op het moment dat hij van huis uit (of onderweg) verbinding maakt met kantoor voor de laatste, zakelijke informatie update.

Om ondernemers kennis te laten maken met de voordelen van deze producten en diensten, starten de Zaak, KPN en palmOne een initiatief, namelijk de:

"DE MEEST MOBIELE ONDERNEMING VAN 2004!"

Mobiel ingestelde ondernemers kunnen via deelname aan deze wedstrijd hun eigen visie geven op de wijze waarop hun onderneming dankzij mobiele datacommunicatie mogelijkheden effectiever en efficiënter kan worden. Het bedrijf met het beste voorstel maakt kans om een complete mobiele datacommunicatie oplossing te winnen van KPN, palmOne, Sigmax en Extended Systems. Deze mobiele datacommunicatie oplossing bestaat o.m. uit de Palm Tungsten W met een bijbehorend data-abonnement van KPN, communicatie-software van Extended Systems en begeleiding en training van de medewerkers door Sigmax. Deze wedstrijd wordt onder meer gecommuniceerd in het tijdschrift van De Zaak, een magazine voor het MKB met een oplage van 210.000 stuks. Deelname is mogelijk door op de speciale internet-pagina een kort plan of idee te schrijven waarin wordt aangeven door de ondernemer met welke oplossing zijn bedrijf een beter resultaat kan behalen. Meer informatie over deelname is te vinden op www.kpn.com , trefwoord mobieleonderneming.

Over De Zaak:
De Zaak ondersteunt mkb-ondernemers met praktische informatie op alle terreinen van hun bedrijfsvoering. Deze 'how-to' content wordt multi-channel gedistribueerd via het tijdschrift, de website www.dezaak.nl, de themapockets, digitale nieuwsbrieven, workshops en de telefonische ondersteuningsdienst waar ervaren bedrijfsspecialisten allerlei vragen direct beantwoorden.

Over palmOne:
palmOne levert zijn klanten - van individuele consumenten tot bedrijven met duizenden werknemers - datgene wat voor hen het belangrijkst is: de mogelijkheid om de kwaliteit van hun persoonlijke en zakelijke leven te verbeteren met behulp van mobiele apparatuur en softwareoplossingen. palmOne is de nieuwe bedrijfsnaam van Palm sinds oktober 2003, toen het bedrijf het onderdeel PalmSource, de maker van software voor het Palm OS platform, verzelfstandigde en tevens de firma Handspring overnam. Onder de naam palmOne zijn voortaan de submerken Zire, Tungsten en Treo verenigd, waardoor met palmOne een nieuwe, sterkere marktleider is ontstaan op het gebied van handheld computers, communicatiehardware en software.

Meer informatie over palmOne is te vinden op http://www.palmOne.com.

Palm OS is een geregistreerd handelsmerk van de Palm Trademark Holding Company. Zire, Tungsten en Treo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van palmOne. Andere merknamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

Over KPN:

KPN biedt kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten via haar vaste en mobiele netwerken. De divisie Mobiel van KPN richt zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt in Nederland, Duitsland en België. Voor consumenten ligt de nadruk op de vorig jaar geïntroduceerde dienst i-mode. Ten behoeve van de zakelijke markt ontwikkelt en implementeert KPN diensten die de efficiency en productiviteit van bedrijven verbeteren. Dit zijn zowel generieke end-to-end oplossingen als specifieke oplossingen op maat, waarbij KPN in samenwerking met verschillende business partners haar klanten altijd en overal toegang tot informatie verschaft. Hiervoor maakt KPN gebruik van de nieuwste technologieën als GPRS, UMTS en Wireless LAN.

KPN N.V. is voor 97% eigenaar van de divisie Mobiel van KPN. De resterende 3% is in handen van KPN's strategische partner NTT DoCoMo. KPN is momenteel met eigen netwerkoperators actief in Nederland (KPN), Duitsland (E-Plus) en België (BASE) en heeft ruim 13 miljoen klanten.

Voor meer informatie over deze actie kunt u contact opnemen met:

KPN Media Voorlichting Stephen Hufton, telefoon: 070 44 601 43 palmOne, Daniel van den Hoven, palmOne, telefoon: 076 5244637 De Zaak, Richard Vergeer, telefoon: 023 5535500
Brodeur (PR bureau voor palmOne), Michelle Knight, telefoon 020 3462000