11/02 Den Bosch

's-Hertogenbosch 11-02-2004

BENDE PLEEGT OP GROTE SCHAAL DIEFSTALLEN, s-Hertogenbosch

Na het aantreffen van een gestolen motor vorig jaar november in een schuur bij de woning van een 14-jarige Bosschenaar heeft de politie een onderzoek opgestart. Door dit onderzoek is de politie een jeugdbende op het spoor gekomen, die zich op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan het plegen van diefstallen. Vanaf begin vorig jaar pleegden 17 verdachten (grotendeels jongemannen in de leeftijden van 14 t/m 25 jaar, afkomstig uit s-Hertogenbosch) verschillende diefstallen in de wijken Haren, De Donk, De Reit en Maaspoort.

In totaal bekenden de verdachten ruim 75 zaken. Zij steelden voornamelijk fietsen, bromfietsen en kratten. Een 42-jarige Bosschenaar werd aangehouden op verdenking van heling van de goederen die door de verdachten werden gestolen.

Een deel van de gestolen goederen heeft de politie inmiddels kunnen terugbrengen naar de rechtmatige eigenaars, die bij de politie aangifte deden van diefstal. Van niet alle zaken die de verdachten hebben bekend, werd bij de politie aangifte gedaan.

Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN, Drunen

Dinsdagmiddag is op het politiebureau in Drunen een 17-jarige jongen uit Vlijmen aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een personenauto aan De Akker in Vlijmen op 9 februari jl. De Vlijmenaar is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

BROMFIETSCONTROLE, Rosmalen

Dinsdagmiddag hebben bij een bromfietscontrole op de Tuinstraat in Rosmalen in totaal negen bestuurders een bekeuring gekregen voor een te hoge constructiesnelheid van hun bromfiets. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een geldig bromfietscertificaat.

BEROVING, s-Hertogenbosch

Dinsdagavond rond 23.00u is op de Limietlaan in s-Hertogenbosch een 66-jarige vrouw uit Vught beroofd van haar tas. De vrouw liep ter hoogte van het parkeerterrein aan de Limietlaan naar haar auto, toen er plotseling een jongeman aan haar schoudertas trok. De verdachte rende met de tas weg in de richting van de Hekellaan.

BEDRIJFSINBRAAK, Drunen

Dinsdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Thomas Edisonweg in Drunen. Daders vernielden de ruit van een deur en namen vervolgens enkele mobiele telefoons weg.

RIJDEN ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 58-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.