Politie Hollands Midden
Datum: 11 februari 2004

(


Gouda - Politie zoekt getuige van bedreiging

De politie is op zoek naar een man die op donderdag 5 februari rond 15.15 uur in het Van Bergen IJzendoorpark mogelijk getuige is geweest van een bedreiging. Een 14-jarig meisje uit Ouderkerk aan den IJssel werd daar rond dat tijdstip met een mes bedreigd door twee jongens. De jongens kwamen aanrijden op een oude grijze en een donker bruine herenfiets. Zij stopten en gingen naast het op een bank in het park zittend meisje zitten. Een derde jongen die achterop bij één van de twee zat ging lopend verder. De twee wilden geld van het meisje zien. Eén van de jongens dreigde daarbij met vermoedelijk een uitgevouwen vlindermes. Het meisje gaf niet toe maar wees in de richting van de man met het hondje die op korte afstand stond. De twee besloten vervolgens om onmiddellijk weg te fietsen. De politie wil in verband met het onderzoek graag in contact komen met de man met het witte hondje. Ook eventuele andere getuigen kunnen bellen met de politie in Gouda via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


Leiden - Politie pakt geweldplegers oud en nieuwviering alsnog op

De politie heeft de afgelopen maand dertien jongeren verhoord voor hun aandeel bij geweldplegingen en vernielingen tijdens de oud en nieuw viering in Leiden Noord. De dertien in de leeftijd van 13 tot en met 19 jaar en op één na afkomstig uit Leiden kregen een proces-verbaal. De politie besloot na de ongeregeldheden en de onrust die daardoor in Leiden - Noord ontstond, een team samen te stellen om de verantwoordelijken aan te pakken en de rust in de wijk terug te brengen. Rechercheurs van de recherche Leiden/Voorschoten en medewerkers van het politieteam Leiden-Noord werkten aan de zaak.
Onderzoek naar vernielingen en openlijke geweldplegingen op de Antillenstraat leverde 11 verdachten op. Naast een proces-verbaal zal op de verdachten de schade verhaald worden die aangebracht is bij het weghalen van een kast uit een gemeenschappelijke ruimte en schade aan plantsoenen en gebouwen. Een 18-jarige Leidenaar kreeg proces-verbaal voor het beletten, belemmeren van een aanhouding die de politie in de oudejaarsnacht tijdens de ongeregeldheden op de Sumatrastraat verrichtte. Ook gooide hij stenen naar de agenten. Een 16-jarige Leidenaar kreeg proces-verbaal voor het gooien van een bierfles door een ruit van een brandweerauto die op de Bosrode de hulp werd geroepen. Een anonieme melding bracht de politie op het spoor van deze verdachte.


Waddinxveen /Boskoop - Politie houdt verdachte van diverse woninginbraken aan

De politie hield op woensdagmorgen een in een hotel in Gouda verblijvende 26-jarige man uit Boskoop aan. De politie onderzocht vijf woninginbraken in Waddinxveen en Boskoop. De inbraken werden gepleegd in januari en februari van dit jaar. Er werd ingebroken in een woningen aan de Lindengaarde en de Jan Campertlaan in Waddinxveen en de Wegbree en Sprengerstraat in Boskoop. Er werd voornamelijk geld gestolen. De politie kwam de verdachte die al eerder voor inbraken werd veroordeeld op het spoor na onderzoek. De verdachte wordt donderdag 12 februari geleid voor de rechter-commissaris in Den Haag.

-----------------------------------------einde berichten --------------------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --