Politie Drenthe

Woensdagmiddag 11-02-04

Assen 11-02-2004

Politie rolt hennepkwekerij op

ASSEN - De politie heeft dinsdag aan het einde van de middag een hennepkwekerij opgerold aan de Dozystraat. In een schuur achter de woning trof men 74 planten en 40 stekken aan. De bewoner, een 52-jarige man, werd aangehouden. De planten zijn in beslaggenomen, evenals het benodigde apparatuur. Het bleek eveneens dat er buiten de meter om stroom werd afgetapt. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Aanhouding wegens drugsbezit
HOOGEVEEN - De politie heeft dinsdagavond aan de Grote Kerkstraat een 35-jarige man uit Hoogeveen in zijn personenauto aangehouden op verdenking van drugsbezit. De auto werd in beslaggenomen en is met behulp van een speurhond doorzocht. Er werden in totaal 11 zakjes weed (in totaal ongeveer 31 gram) in het voertuig gevonden. Vervolgens is er in de woning van de verdachte huiszoeking verricht. Hier werd nog meer weed aangetroffen en inbeslaggenomen (de hoeveelheid is nog onbekend). De man is ingesloten voor verhoor.

Politie houdt verkeerscontrole
MEPPEL - De politie heeft dinsdagavond rond 21.30 uur in het centrum van Meppel (rondom de Eendrachtstraat) diverse controles uitgevoerd. In totaal zijn 9 processen-verbaal uitgereikt wegens fout parkeren, 1 bromfietspassagier heeft een verbaal gekregen vanwege het niet dragen van een helm. Bovendien zijn drie bestuurders een weg ingereden die bestemd was voor eenrichtingsverkeer, 7 fietsers reden zonder licht, 1 bromfietser reed zonder licht en van één autobestuurder was het kenteken niet leesbaar. Allen kregen een proces-verbaal en een boete mee naar huis.

Processen-verbaal uitgereikt wegens fout parkeren MEPPEL - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie 20 processen-verbaal uitgeschreven wegens het fout parkeren. Onder meer aan de Klaas Sminklaan, Jan Steenstraat en aan het Zuideinde zijn bekeuringen uitgedeeld wegens het parkeren op trottoirs en in woonerven.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting, telefoon 06-52528533.