Gemeente Enschede

Hoger rapportcijfer voor Enschedese binnenstad; binnenstadsmonitor: meer waardering van de binnenstadbezoekers


Enschede, 11-02-2004

Bezoekers van de binnenstad hebben in juni 2003 al een hoger rapportcijfer gegeven voor de verschillende aspecten van de binnenstad dan in 2002. Dat is een goede uitslag, aangezien in juni de meeste werkzaamheden nog in volle gang waren. Vanaf september is de warenmarkt teruggekeerd naar het Van Heekplein, zijn winkelcentra Twentec en Klanderij geopend en is de herinrichting van de straten in het Stadserf weer een stuk verder gevorderd.

Met het einde van de werkzaamheden in de binnenstad in zicht is in 2003 een binnenstadsonderzoek uitgevoerd. Een paar van de conclusies op een rijtje:

* In het najaar van 2003 zijn op twee zaterdagen passantentellingen uitgevoerd. Gemiddeld zijn 291.700 passanten geteld. Dit is een stijging van 15% ten opzichte van de tellingen in 2000.
* Er is een nieuwe as in het kernwinkelapparaat ontstaan vanaf het Van Heekplein via de Raadhuisstraat, Ei van Ko, Langestraat naar de Oude Markt.

* Enschede heeft een belangrijke regionale functie. Van de binnenstadsbezoekers komt 45% uit Enschede, 23% uit Duitsland en 31% uit de regio.

* De bezoekfrequentie is licht afgenomen ten opzichte van 2002, maar de bezoekduur is toegenomen.

* De meeste waardering is voor de horecavoorzieningen, het aantal winkels en de sfeer in de binnenstad.

* De grootste stijging in rapportcijfers was voor de inrichting van de winkelstraten en de stallingsmogelijkheden voor fietsen.
* 80% van de binnenstadsbezoekers in juni 2003 was van mening dat het centrum van Enschede er nog op vooruit zou gaan.
* Bezoekers van buiten Enschede worden onvoldoende bereikt met informatie over koopzondagen en bouwprojecten.
---

Gepubliceerd op 11-02-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar