QUINTIQ

Corus selecteert Quintiq om efficiency te verbeteren

('s-Hertogenbosch 11 februari, 2004) Corus Aluminium Rolled Products, in Koblenz, Duitsland heeft een overeenkomst gesloten met Quintiq, Nederlands leverancier van bedrijfsbrede advanced planning en scheduling oplossingen. Doel van de overeenkomst is een efficiency verbetering van het planningsproces te realiseren. De gedetailleerde planning wordt geharmoniseerd, gesynchroniseerd en veel efficiënter gemaakt voor zowel de gieterij en de warm wals.

Met de nieuwe detailplanning voor de produktie van warm wals producten zullen de productie processen van de fabriek in Koblenz sneller, eenvoudiger en veiliger worden. Voor Corus betekent dit een hogere benuttingsgraad van de fabriek, een significante verlaging van de voorraad en een toename van de leverbetrouwbaarheid tegen lagere kosten.

'We verwachten bij het einde van het project een voorraadverlaging van tenminste één dag', zei Gerd Refflinghaus, Manager Logistics bij Corus Aluminium Rolled Products GmbH. Dit betekent een enorme besparing wanneer er rekening gehouden wordt met de 150,000t aluminium, die jaarlijks door Koblenz behandeld wordt.

Corus zal een real-time scheduling oplossing hebben, die volledig is geïntegreerd met het proces controle systeem - van gieterij en homogenisering, tot warm wals. De noodzaak voor coördinatie tussen de schedulers onderling wordt dramatisch gereduceerd. Wat momenteel nog een cyclus van drie weken is met continue handmatige aanpassing zal binnenkort worden vervangen door een automatisch gecoördineerde scheduling en snelle aanpassing aan de werkelijke situatie.

Arjen Heeres, COO van Quintiq zegt: 'We zijn erg tevreden met de toevoeging van Corus aan onze groeiende lijst met klanten in de aluminiumindustrie. Het herbevestigt onze reeds gevestigde positie als leverancier van Advanced Planning en scheduling oplossingen voor de gieterij, warm wals, koud wals, versnijding en eindverwerking. Verder kijken we ernaar uit om Corus te helpen aanzienlijke resultaten te behalen met een efficiëntere planning en haar concurrentievoordeel te behouden en te verbeteren.'

4Production uit Duitsland neemt de implementatie bij Corus in Koblenz voor haar rekening. De consultants, alsook de project managers van 4Production hebben specifieke expertise in het productieproces van aluminium half-fabrikaten.

Quintiq
Quintiq is een Nederlands softwarebedrijf met een standaardsoftwarepakket voor iedere toepassing op het gebied van planning-, scheduling- en ketenoptimalisatie. Deze technologie stelt bedrijven in staat met flexibele oplossingen het bedrijfsproces exact en volledig te optimaliseren om winstmaximalisatie te realiseren. Bezoek www.quintiq.com voor meer informatie.

Corus Aluminium Walzprodukte GmbH
The Koblenz fabriek van de Corus Groep produceerd halffabrikaten onder meer voor de luchtvaart- en ruimtevaart industrie en motor constructie. Voor verdere informatie zie www.corus.com.

4Production AG
4Production AG is een consultancy en software leverancier gespecialiseerd in complexe productie processen, 4Production verbindt de voordelen van standard software met individuele oplossingen. Voor verder informatie ww.4production.de

Nadere inlichtingen voor de redactie: Quintiq, tel: 073-691 07 39 contactpersoon: Martijn van Gils (e-mail:
martijn.van.gils@quintiq.com), mobiel: 06-50698402

11 feb 04 15:44