Politie Zuid-Holland-Zuid

11/02 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

11-02-2004 - Persberichten District I

AANRIJDER RIJDT DOOR (Vervolgbericht van 9 februari 2004) DORDRECHT- Dankzij een attente getuige is een doorrijden na aanrijding opgelost. De verdachte, een 27 jarige man uit Dordrecht heeft inmiddels bekend de aanrijding te hebben veroorzaakt en daarna te zijn doorgereden. Op zondagavond 8 februari 2004 raakte een personenauto beschadigd na een aanrijding. Omstreeks 23.00 hoorde een 29-jarige vrouw uit Dordrecht een auto met piepende banden wegrijden op de Javastraat. Toen zij een kijkje nam, zag zij dat haar geparkeerde auto (geparkeerd op de Javastraat met de neus in de richting van de Riouwstraat) zwaar was beschadigd. Na een getuigenoproep in de media meldde de getuige zich. Politieagenten troffen na onderzoek de beschadigde personenauto van de verdachte aan. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK IN BEDRIJF
DORDRECHT- In een bedrijf aan de Amstelwijckweg is ingebroken. In de nacht van maandag op dinsdag 10 februari werd de deur opengebroken. Er werd een zestal laptops en twee beamers weggenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

ONGEVAL
ZWIJNDRECHT- Op het kruispunt van de Karel Doormanlaan met de Bilderdijkstraat zijn een personenauto en een bromfietser tegen elkaar gebotst. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 10 februari. De 35-jarige automobiliste uit Zwijndrecht bleef ongedeerd. De 17-jarige bromfietser uit Zwijndrecht werd met letsel aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwijndrecht.

ONTKOMEN
DORDRECHT- Een vrouwelijke winkeldief is met ontbloot bovenlijf ontkomen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 10 februari 2004, omstreeks 13.00 uur, op het Bagijnhof. De vrouw werd betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan het Bagijnhof. Een winkelbediende achtervolgde haar en kreeg haar te pakken. De winkeldief worstelde zich uit haar trui en hemd en ging er met ontbloot bovenlijf vandoor. Ze liet een tas achter met daarin gestolen ondergoed uit twee winkels. De politie onderzoekt de zaak.

GORDELCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een gordelcontrole in de Jacob van Heemskerckstraat hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 10 februari 2004. In totaal controleerden zij 56 voertuigen.

VERKEERSCONTROLE
HENDRIK IDO AMBACHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 71 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 44 keer het niet dragen van de autogordel, 26 keer voor het overschrijden van de maximumsnelheid en 1 keer niet handsfree bellen. Ze hielden de controle van 08.30 tot 16.00 uur op de Antoniuslaan, Nijverheidsweg, Weteringsingel en de Zuidwende. In totaal werden 985 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op dinsdagmiddag, 10 februari 2004, omstreeks 17.00 uur, is een 22 jarige Poolse vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw werd samen met een man betrapt tijdens diefstal van parfum in een winkel aan het Statenplein. De vrouw werd aangehouden. De man wist te ontkomen. Ondanks een uitgebreide zoekactie werd hij niet meer gevonden. De parfum met een waarde van ongeveer 669 euro is weer terug naar de winkelier. De vrouw is ingesloten en in verzekering gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 11 februari 2004, omstreeks 00.25 uur, is op de Spuiboulevard een 35 jarige man uit Deil aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

RIJBEWIJS
DORDRECHT- Een 25 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij in een personenauto reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Dit gebeurde op woensdagochtend, 11 februari 2004, omstreeks 03.00 uur, in de Paul Krugerstraat. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.