Ingezonden persbericht


--------------------------------------PERSBERICHT--------------------------------------

Uithoorn, 11 februari 2004

Educatieve software voor alle pabo-studenten van nederland

Alle PABO-studenten van Nederland kunnen voortaan kosteloos educatieve software meekrijgen naar hun stageplekken op de basisschool.

Op de PABO leren toekomstige leraren omgaan met computers en software. In de praktijk van hun stage staan ze echter vaak met lege handen. Muiswerk Educatief wil daar iets aan veranderen. Met ingang van februari 2004 kunnen alle PABO's de Muiswerk computerprogramma's kosteloos aanvragen en hun studenten tijdens de opleiding laten kennismaken met de uitgebreide educatieve software voor het vak Nederlands. De PABO-studenten kunnen vervolgens de Muiswerk-software ook gratis meenemen naar hun stageplek. Zij doen dat door zelf via de website van Muiswerk Educatief een stageversie aan te vragen. PABO-studenten kunnen op deze manier ontdekken hoe de software in de praktijk werkt en hoe enthousiast leerlingen erop reageren. Ze zullen uitvinden dat deze software een oplossing biedt voor niveauverschillen in de klas en voor elke leerling daadwerkelijk de leeropbrengst vergroot.

Hoewel er al veel verschillende computerprogramma's zijn ontwikkeld voor het basisonderwijs, is het gebruik van de computer tijdens de lessen nog maar mondjesmaat. Als PABO-studenten binnen een basisschool de eerste stap op dit terrein zetten, kunnen de leerkrachten meeliften op hun digitale kennis, zonder dat het hen veel tijd en energie kost.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.muiswerk.nl of mailen naar info@muiswerk.nl

-----------------------------------EINDE PERSBERICHT--------------------------------

Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van diagnostisch toets- en oefenmateriaal voor het taalonderwijs in alle onderwijssoorten. De programma's van muiswerk Educatief helpen leerkrachten efficiënt omgaan met niveauverschillen in de klas. Van ieder product bestaat een schoolversie waarin diverse diagnostische toetsen telkens bepalen welk deel van de stof geoefend moet worden. Daarnaast zijn er thuisversies leverbaar voor oefenen thuis. Muiswerk Educatief heeft onder andere producten op het gebied van woordkennis, grammatica, spelling, leestekens, lezen en formuleren.