Ingezonden persbericht


Microsoft SQL Server Reporting Services beschikbaar in Nederland

Nieuwe Business Intelligence-mogelijkheden verschaffen informatiewerkers up-to-date bedrijfsinformatie

Schiphol-Rijk, 11 februari 2004 - Bij steeds meer organisaties in Nederland groeit de behoefte aan hulpmiddelen om beter gebruik te kunnen maken van bedrijfsinformatie en zo efficiënter en effectiever te kunnen opereren. Dit is een van de belangrijkste conclusies van een onlangs door TNS NIPO uitgevoerd onderzoek(1) naar het gebruik van informatie binnen Nederlandse ondernemingen. Om in deze behoefte te voorzien heeft Microsoft een nieuwe oplossing ontwikkeld die ervoor zorgt dat informatiewerkers - alle mensen binnen een organisatie die dagelijks werken met informatie - snel en gemakkelijk kunnen beschikken over up-to-date informatie, analyses en rapporten uit SQL Server 2000 databases. Microsoft SQL Server 2000 Reporting Services is de laatste component van een driedelige middleware-laag voor SQL Server, bestaande uit DTS (Data Transformation Services), OLAP (On-Line Analytical Processing) en rapportage. Informatiewerkers kunnen hiermee een optimaal inzicht in de actuele bedrijfssituatie verkrijgen, waardoor zij in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen en daarmee de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Met de toevoeging van Reporting Services vormt SQL Server 2000, onderdeel van het Microsoft Windows Server System, een volledig geïntegreerd, end-to-end platform voor informatiebeheer en Business Intelligence (BI). Voor informatiewerkers betekent de toevoeging van deze oplossing voor de ontsluiting van informatie en het genereren van rapporten een belangrijke uitbreiding van de hulpmiddelen die zij tot hun beschikking hebben. Het Microsoft Windows Server System is een complete serverinfrastructuur die de complexiteit van IT-omgevingen terugbrengt. Hierdoor zijn producten en oplossingen eenvoudiger te beheren, te gebruiken en in te zetten, en leveren zij grotere toegevoegde waarde, tegen lagere operationele kosten.

Analisten hebben hooggespannen verwachtingen van de voordelen van SQL Server Reporting Services voor klanten en hun partners. Volgens Giga Information Group-analisten Philip Russom en Keith Gile, heeft Reporting Services het potentieel om de markt voor BI en informatierapportages te transformeren, op dezelfde wijze waarop Analysis Services dit heeft gedaan voor online analytical processing en Data Transformation Services voor de extractie, transformatie en het inladen van data. Deze oplossingen zullen ertoe bijdragen dat een veel grotere groep gebruikers, zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten, kan profiteren van de mogelijkheden van deze rapportagetechnologieën, dankzij de lage kosten en het eenvoudige gebruik.

Compleet rapportageplatform in samenwerking met partners Reporting Services vormt een open en uitbreidbaar rapportageplatform waarmee partners hun productaanbod kunnen uitbreiden, zonder dat ze hoeven te investeren in het ontwikkelen van een complete rapportage-infrastructuur. Microsoft werkt op dit gebied nauw samen met tal van partners over de hele wereld. In Nederland zijn 16 launch partners aanwezig tijdens de officiële lancering van SQL Server 2000 Reporting Services op de Business Intelligence Congres & Expo van Euroforum in het WTC Rotterdam.

Voor de installatie van Reporting Services is een geldige licentie van SQL Server 2000 vereist. De oplossing is beschikbaar in onder andere Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Een Nederlandstalige versie wordt niet verwacht.

SQL Server 2000 Reporting Services zal binnenkort via www.microsoft.nl beschikbaar komen voor klanten met een geldige SQL Server licentie. Meer informatie over Microsoft SQL Server 2000 en Reporting Services for SQL Server 2000 is te vinden op www.microsoft.nl/sql/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

(1) Onderzoek Informatiewerkers, TNS NIPO, 28 november 2003. Een samenvatting van de resultaten is te vinden op www.mcsonline.nl/pers/.

Noot aan de redactie: De presentatie van Roel Decneut, Product Solution Marketing Manager bij Microsoft Nederland over de lancering van SQL Server 2000 Reporting Services, tijdens de Business Intelligence Congres & Expo is beschikbaar op: www.mcsonline.nl/pers/