Openbaar Ministerie

Middelburg, 11 februari 2004

Verdachte schietpartij 2001 alsnog aangehouden

Met de aanhouding van een 22-jarige Kosovaar op 4 februari jl. is het onderzoek van de politie naar een schietpartij tijdens de Hulster carnavalviering in 2001, bijna drie jaar na dato alsnog afgerond.

De schietpartij vond plaats in de nacht van 27/28 februari 2001 voor een café in Hulst. Daarbij werd een toen 29-jarige vrouw uit Hulst ernstig gewond. Een kogel doorboorde haar linkerzij en perforeerde haar lever. Als gevolg van deze verwondingen is het rechterbovenbeen van het slachtoffer enige tijd verlamd geweest. De vrouw heeft helaas blijvend letsel aan haar been opgelopen, waardoor zij tot op heden gedeeltelijk arbeidsongeschikt is gebleven.

De verdachte was destijds bekend bij de politie. Het lukte echter niet de man aan te houden, doordat hij kort na de schietpartij gevlucht is naar Duitsland, waar hij onder een andere naam opnieuw asiel heeft aangevraagd. Na verloop van tijd is de verdachte door de opsporingsdiensten, door vergelijking van vingerafdrukken, getraceerd en vervolgens door Duitsland uitgeleverd aan Nederland.

De man heeft inmiddels bekend te hebben geschoten. Zijns inziens was het pistool per ongeluk afgegaan. Getuigen hebben echter verklaard, dat hij gericht heeft geschoten.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechtbank en deze heeft een gevangenhouding van 30 dagen bevolen.