Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 3 februari 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 27 januari 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Ontslag T. Pepping.
Toelichting:
De heer T. Pepping heeft verzocht hem met ingang van 1 november 2003 ontslag te verlenen als brandwacht bij de vrijwillige brandweer Abcoude. Ambtelijk advies:
Aan de heer T. Pepping, brandwacht bij de vrijwillige brandweer Abcoude eervol ontslag verlenen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Bevordering van de heer J.S. Prenger.
Toelichting:
De heer Prenger heeft reeds enige tijd de voor chauffeur middelzware vrachtauto benodigde diploma´s in verband hiermede wordt voorgesteld hem te benoemen als chauffeur/pompbediende. Bovendien stelt de interim-commandant voor de heer Prenger te bevorderen tot hoofdbrandwacht in verband met het behalen van de voor deze functie benodigde diploma´s. Ambtelijk advies:
Overeenkomstig het voorstel van interim-commandant de heer J.S. Prenger met ingang van 1 februari 2003 benoemen tot chauffeur/pompbediende en hem met ingang van 1december 2003 bevorderen tot hoofdbrandwacht.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Bevordering van de heer J.H. van Brug.
Toelichting:
De interim-commandant stelt voor de heer Van Brug te bevorderen tot onderbrandmeester in verband met het behalen van de voor deze functie benodigde diploma´s. Ambtelijk advies:
Overeenkomstig het voorstel van de interim-commandant de heer J.H. van Brug met ingang van 1 maart 2004 bevorderen tot onderbrandmeester. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Bevordering van de heer R. de Jongh.
Toelichting:
De interim-commandant stelt voor de heer De Jongh te bevorderen tot hoofdbrandwacht in verband met het behalen van de voor deze functie benodigde diploma´s. Ambtelijk advies:
Overeenkomstig het voorstel van de interim-commandant de heer R. de Jongh met ingang van 1 januari 2004 bevorderen tot hoofdbrandwacht. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


6. Aanpak woninginbraak en autokraak.
Toelichting:
Stijging van het aantal woninginbraken en autokraken in 2003 ten opzichte van voorgaande jaren vraagt om extra aandacht en inzet van gemeente en politie. Ambtelijk advies:
Kennisnnemen van de voorgenomen, op preventie gerichte, aanpak van woninginbraak en autokraak in de gemeente.
Inwoner van de gemeente, de heer Eussen, die een "brandbrief" over dit onderwerp aan de gemeente heeft geschreven, met bijgevoegde brief antwoorden. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Naar aanleiding van de discussie over de politiesurveillant willen B&W t.b.v. een discussie in de raad een volledig overzicht van de lopende contracten met derden. PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning plaatsen uitbouw t.b.v. kantoorruimte, Kerkplein 24, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning weigeren.
B&W-besluit (delegatie):
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Nota Capaciteit Woningbouwlocaties 2003.
Toelichting:
In de vergadering van 20 oktober 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de inventarisatielijsten woningbouw voor de periode 2003 tot en met 2010. Op pagina 12 van de Nota zijn de gegevens van de gemeente Abcoude vermeld. Deze aantallen geven de stand van zaken met betrekking tot de woningbouw weer per 1 januari 2003. Bij deze cijfers is geen rekening gehouden met bouwlocaties van minder dan 15 woningen. Voor wat betreft de woningbouw voor de periode 2004 tot en met 2011 zijn de aantallen gewijzigd. Het aantal nieuw te bouwen woningen op de nieuwe stationslocatie is vergroot van 60 naar 97 wooneenheden. Het aantal te bouwen woningen op de bouwlocatie Nellestein / Torenlaan is verkleind naar 32, aangezien het bouwplan voor de Torenlaan is aangepast. Voorgesteld wordt de Nota Capaciteit Woningbouwlocaties 2003 voor kennisgeving aan te nemen.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de Nota Capaciteit Woningbouwlocaties 2003 voor kennisgeving aan te nemen onder verwijzing naar de samenvatting toelichting. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Inspraakprocedure voorontwerpbestemmingsplan Woongebied Baambrugge. Toelichting:
Het voorontwerpbestemmingsplan Woongebied Baambrugge wordt in januari 2004 in de inspraak gebracht. Burgers en instellingen kunnen dan hun mening geven over het bestemmingsplan. Het belangrijkste onderdeel van het plan is het voorstel de huidige ijsbaan te bebouwen en de verplaatsing van de ijsbaan.
Ambtelijk advies:
Inspraakprocedure vaststellen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Bij de uitwerking van de schaatsbaan dient de sector welzijn te worden betrokken.

---


4. Tweede uitrit op het perceel Rijksstraatweg 155. Toelichting:
Op 22 januari 2004 is aan uw college geadviseerd de dwangsom van 16 december 2003 in te trekken. Reden van optreden was de verkeersonveilige situatie. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een verkeersonveilige situatie door de twee uitritten. Uw college wilde graag nader advies van de afdeling VROM. Onderliggende memo is in samenspraak opgesteld met de sector Grondgebied. Conclusie van de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken en de sector Grondgebied is dat de opgelegde dwangsom moet worden ingetrokken.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het besluit van 16 december 2003 in te trekken. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. B&W wensen een nadere onafhankelijke toetsing in hoeverre sprake is van een monument.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Weigering kapvergunning voor het kappen van 5 bomen t.w. 5 platanen op het Dr. van Doornplein in Abcoude. Het kappen is nodig om meer parkeerplaatsen te creëren. Toelichting:
Verleen geen kapvergunning voor deze 5 bomen (5 platanen). N.a.v. publicatie in de VAR van 11-12- 2003 zijn 8 zienswijzen binnengekomen t.w. 6 schriftelijk en 2 telefonisch. Hiermee geeft de burger aan dat het behoud van deze bomen prefereert boven uitbreiding van parkeerplaatsen op het Dr. van Doornplein.
Ambtelijk advies:
Weiger kapvergunning voor het kappen van 5 bomen t.w. 5 platanen op het Dr. van Doornplein op grond van de binnengekomen zienswijzen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag eenmalig budget 2.764,11 ( 2.250,- + 514,11 kosten koper) inzake aankoop 12 m2 Jacob van Gaesbeeklaan 2.
Toelichting:
Het college heeft op 23 december 2003 een besluit genomen om tot aankoop van 12 m2 over te gaan om een jarenlang geschil op te lossen. Bij dat advies is verzuimd om tegelijkertijd een budgetaanvraag te doen. Verkoper heeft inmiddels schriftelijk bevestigd dat deze bereid is tot verkoop onder de voorgestelde voorwaarden van de gemeente. Wanneer er een eenmalig budget beschikbaar gesteld wordt, kan er daadwerkelijk tot aankoop van het perceeltje worden overgegaan. Ambtelijk advies:
Stel eenmalig budget beschikbaar 2.764,11 ( 2.250,- + 514,11 kosten koper) inzake aankoop 12 m2 Jacob van Gaesbeeklaan 2 uit de post "onvoorzien" zodat de gemeente tot aankoop van de grond kan overgaan.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Fanoy Forsthövel berichten, dat de gemeente gebruik wenst te maken van zijn diensten.

3. Overboeken budgetten van 2003 naar 2004.
Ambtelijk advies:
De navolgende budgetten van 2003 overboeken naar 2004 B&W-besluit:
Wordt een week aangehouden.

---

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


1. Afbouw ID-banen.
Toelichting:
De gemeente heeft de mogelijkheid om werkgevers extra te stimuleren ID-banen regulier te maken. Ter stimulering van de Merenhof om een ID-baan om te zetten naar een reguliere baan kan een eenmalige subsidie verstrekt worden. De kosten kunnen vergoed worden uit het overschot m.b.t. de ID-regeling over 2003.
Ambtelijk advies:
In te stemmen met een éénmalige subsidie ad 14.296,80 als aanvulling op de loonkostensubsidie in het kader van de Tijdelijke stimuleringsregeling regulier maken 10.000 ID-banen, hiermee komen de geraamde kosten ad 21.031,20 t.w. loonkostensubsidie in het kader van ID-regeling te vervallen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek van mevrouw H.L. Leverstein- van Citters om een vergoeding van de kosten van een vergunning.
Toelichting:
Mevrouw Leverstein- van Citters verzoekt om een vergoeding van de kosten van een vergunning om op het plein naast de Hervormde Kerk in Baambrugge kerstkransen etc. te verkopen. De gehele opbrengst van de verkoop is bedoeld voor Sportvereniging BEO te Baambrugge. Voorgesteld wordt het verzoek om een vergoeding af te wijzen o.g.v. het gelijkheidsbeginsel. Wanneer hiervoor subsidie zou worden verstrekt zou aan alle andere organisaties ook subsidie moeten worden verstrekt voor vergoeding van de kosten van vergunningen. Met het oog op de financiële positie van de gemeente is dit geen reële optie.
Ambtelijk advies:
Het verzoek om een vergoeding van de kosten van een vergunning afwijzen o.g.v. het gelijkheidsbeginsel.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek van Stichting Comité Herdenking Februaristaking 1941. Toelichting:
Jaarlijks wordt de Februaristaking 1941 herdacht. De Stichting Comité Herdenking Februaristaking 1941 benadert jaarlijks o.a. gemeenten en nodigt ze uit de oproep om te herdenken te ondersteunen en tevens een financiële bijdrage te leveren. Voorgesteld wordt het verzoek om een financiële bijdrage af te wijzen o.g.v. het feit, dat de subsidieverordening welzijn Abcoude 2003 als voorwaarde stelt dat activiteiten in Abcoude plaatsvinden of ten behoeve van de inwoners worden georganiseerd. Dit verzoek betreft ondersteuning van een landelijke activiteit. Ambtelijk advies:
Het verzoek om een bijdrage afwijzen o.g.v. artikel 4,2 van de algemene subsidieverordening Welzijn Abcoude 2003.
B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. B&W besluiten i.v.m. de grote sympathie voor deze herdenking
-als gebaar- een bijdrage van 100,- beschikbaar te stellen uit de post representatie B&W.
4. Verzoek van De BNG Jonge Schrijversprijs om een bijdrage. Toelichting:
De BNG Jonge Schrijversprijs verzoekt om een bijdrage van 500,-- om zich binnen de gemeente Abcoude actief op te stellen m.b.t. het promoten en werven van jonge schrijvers. Voorgesteld wordt het verzoek om een financiële bijdrage af te wijzen o.g.v. het feit, dat de subsidieverordening welzijn Abcoude 2003 als voorwaarde stelt dat activiteiten in Abcoude plaatsvinden of ten behoeve van de inwoners worden georganiseerd.
Ambtelijk advies:
Het verzoek om een bijdrage afwijzen o.g.v. artikel 4,2 van de algemene subsidieverordening Welzijn Abcoude 2003.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Plan van aanpak "Herijking welzijnsbeleid". Toelichting:
In de raadsvergadering van 30 oktober 2003 is besloten om te komen tot een herijking van het welzijnsbeleid. Om aan dit proces gestructureerd invulling te geven is een plan van aanpak op gesteld. Ambtelijk advies:

- In te stemmen met het plan van aanpak " Herijking welzijnsbeleid";
- in te stemmen met de inzet van de middelen ter uitvoering van het plan van aanpak. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. In het raadsvoorstel moet het aanvullend budget van 32.000,- een andere benaming krijgen. Dit kortsluiten met de gemeentesecretaris.
6. Ondersteuning van de provincie Utrecht bij de realisatie van het project "Wonen, zorg en welzijn".
Toelichting:
In aansluiting op het besluit om te komen tot een beleidsnota "Wonen, zorg en welzijn" kan bij de provincie Utrecht een verzoek tot ondersteuning ingediend worden. De provincie stelt max. 45.000,- ter beschikking voor ondersteuning door een extern bureau. Hiertoe dient een plan van aanpak te worden opgesteld. Nadat het plan van aanpak is vastgesteld, zal op basis hiervan een prestatieovereenkomst worden opgesteld, die te zijner tijd ondertekend dient te worden door zowel de gemeente als de provincie Utrecht.
Ambtelijk advies:

- In te stemmen met het plan van aanpak project "Wonen, zorg en welzijn";
- verzoek indienen bij de provincie ter ondersteuning van het project;
- in te stemmen met de inzet van de diverse sectoren en de benodigde uren hiervoor beschikbaar te stellen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Met dien verstande, dat nog geen beslissing wordt genomen over de benodigde aanvullende ambtelijke uren c.q. kosten. Allereerst zal in de raadscommissie Maatschappelijke Zorg in algemene termen worden gesproken over nut, noodzaak en prioriteit van het project. Overigens dient ook te worden gerekend met ambtelijke uren op het gebied van integrale veiligheid.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 10 februari 2004. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 3 februari 2004
O P E N B A A R
1. Kapvergunning Zr. Claassenhof 10 t.w. 1 Acacia. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 Acacia, lokatie Zr. Claassenhof 10. Deze boom is te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 08-01-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 Acacia lokatie Zr. Claassenhof 10. Mandaatbesluit d.d. 26-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunning Heinkuitenstraat 34 t.w. 1 geknotte Populier. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 geknotte Populier, lokatie Heinkuitenstraat 34. Deze boom is ziek.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 08-01-2003 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 geknotte Populier lokatie Heinkuitenstraat 34. Mandaatbesluit d.d. 26-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning plaatsen serre aan de achterzijde, Dr. Koomansstraat 19, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 29-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning plaatsen serre, Botshol 3, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 29-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---