Politie Zaanstreek-waterland


17:34 10-FEB-04
loc.: PURMEREND, HOOGSTRAAT

Winkel overvallen

Een onbekende man heeft dinsdagmiddag een winkel aan de Hoogstraat in Purmerend overvallen. Rond 17.30 uur kwam de negroïde man van 20 a 25 jaar de winkel binnen. Hij bedreigde de in de winkel aanwezige medewerkster en eiste geld. De man is ongeveer 1.75 meter lang en droeg een kakikleurige jas met witte stiksels, een donkere broek en een groene muts. De man sprak accentloos Nederlands. De man verliet met een onbekend geldbedrag de winkel en liep weg in de richting van het tramplein en daarna linksaf in de richting van het Julianaplein.
Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de decentrale recherche Purmerend via 0900-8844.

22:03 10-FEB-04
loc.: ZAANDAM, HOF VAN HOLLAND

Inbrekers overlopen

Bewoners van een woning aan het Hof van Holland hebben dinsdagavond twee mannen betrapt die in hun woning hadden ingebroken. De bewoners hadden rond 21.15 uur de woning verlaten en liepen bij thuiskomst rond 22.00 uur direct naar boven. Toen hoorden zij van beneden geluiden komen en zagen vervolgens een man door de woning rennen. Toen zij door het raam naar buiten keken zagen zij twee negroïde mannen wegrennen richting Hof van Holland. Het duo reed vervolgens weg in een zwarte of paarse Opel Corsa richting de Propatriastraat. Beide mannen waren geheel in het zwart gekleed en een van hen droeg een rode tas. De ene man, van ongeveer 1.80 meter lang met een breed postuur en een zwarte ringbaard, droeg een witte muts. De ander was ongeveer 1.60 meter lang en heeft een slank postuur. Het duo ging er zonder buit vandoor.

07:37 11-FEB-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, HOOGSTRAAT

Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning zijn een laptop, een tas met portemonnee en autosleutels gestolen. Ook de bijbehorende personenauto, een grijze Citroen Saxo, werd meegenomen. Dit gebeurde tussen 00:00 uur en 07:37 uur.


---- --