ADECCO

Solvay Olst en Adecco: 'Kwaliteit, daar draait het om'

Utrecht 11 februari- Solvay Pharmaceuticals in Olst, een vooraanstaande producent van farmaceutica, heeft een driejarig contract gesloten met personele dienstverlener Adecco. Vanuit een eigen vestiging op de productielocatie gaat Adecco de behoefte aan flexpersoneel invullen. Gemiddeld werken er bij de geneesmiddelenproducent naast de circa 300 vaste krachten nog eens 60 tot 80 tijdelijke medewerkers. In het griepseizoen stijgt dat aantal nog eens aanzienlijk. Want dan is het 'pieken' geblazen. Solvay in Olst levert namelijk de vermaarde 'griepspuit'.

Al anderhalf jaar werken Solvay en Adecco samen. Tot nog toe puur op basis van vertrouwen. In die periode hebben de partijen elkaar goed leren kennen. 'Met dit contract geven we uiting aan ons vertrouwen in het niveau van dienstverlening waar Adecco voor staat', laat Herbert van der Strate, vestigingsdirecteur van Solvay Olst, weten. 'Het feit dat Adecco zijn diensten bij ons in huis verleent, heeft zwaar meegeteld in de afwegingen die zijn gemaakt. Wij hebben bewust gekozen voor een inhouse constructie. Dat houdt de communicatielijnen met onze leidinggevenden en de flexkrachten kort. Met name de betrokkenheid van het inhouse team en het vermogen tot actief meedenken, maken Adecco tot de ideale partner'.

Werken volgens 'huisregels'
Solvay Pharmaceuticals in Olst maakt onderdeel uit van de Solvay Groep, een internationaal, toonaangevend chemisch-farmaceutisch concern met meer dan 30.000 medewerkers. In Olst wordt niet alleen de bekende 'griepspuit' gemaakt. Het productenpakket is breed en gevarieerd: er worden onder meer tabletten en capsules gemaakt en verpakt en bulkvloeistoffen als Duphalac afgevuld in flessen en sachets. Via het immense magazijn vinden de farmaceutica hun weg naar 66 landen, overal ter wereld. De productie luistert nauw. Van alle medewerkers vereist Solvay een hoge mate van accuratesse en strikte naleving van de 'huisregels', waarin procedures met betrekking tot kwaliteit en hygiëne zijn vastgelegd. Voor zowel vaste als tijdelijke medewerkers is er altijd eerst een 'interne basistraining'. Van der Strate: 'Het productiewerk bij ons is niet zozeer zwaar, het is de kwaliteit waar het om draait. Mensen moeten weten waarmee ze bezig zijn en zich voor 100% willen concentreren. Er gaan immers bijzondere bestanddelen door hun handen'.

Adecco, de grootste personele dienstverlener ter wereld, heeft in Nederland een netwerk van ruim 170 vestigingen en telt z'on 1000 vaste medewerkers. Wekelijks zijn er ruim 12.000 flexwerkers via de personele dienstverlener actief. Adecco is onder meer grondlegger van de 'inhouse'-formule, die vooral effectief is bij de inzet van grotere aantallen flexwerkers. Daarvan is bij Solvay sprake. Adecco levert Solvay tijdelijk productiepersoneel, maar bijvoorbeeld ook stafmedewerkers en analisten. Het accent ligt echter op de productie.

13)'Sneller thuis voelen'
Adecco besteedt veel aandacht aan de samenstelling van een speciale 'pool': een groep flexkrachten die zoveel mogelijk bij Solvay wordt ingezet. Dat komt de betrokkenheid bij de geneesmiddelenfabrikant en de soort werkzaamheden ten goede én het is leuker voor de flexwerkers zelf, meent Ebert Koehorst, areamanager van Adecco. 'Zo kunnen mensen zich echt bij een bedrijf thuis gaan voelen en collega's leren kennen. Bovendien vergroten we zo de kans op doorstroming naar vast werk, want Solvay beschouwt onze pool als een soort kweekvijver. Voor Solvay zelf heeft deze aanpak uiteraard het voordeel dat we onze flexkrachten niet steeds opnieuw hoeven in te werken'.

Adecco is constant op zoek naar nieuwe, enthousiaste mensen voor de 'pool'. Het gaat om mensen die kiezen voor tijdelijk werk en echt hart hebben voor wat ze doen. Betrouwbaarheid en precisie zijn sleutelbegrippen. Het is de moeite waard om naar de mogelijkheden te informeren, want Solvay in Olst is een bedrijf dat een uitstekende reputatie geniet. Het is een sociaal bedrijf, met een goede sfeer en prettige werkomstandigheden. Vestigingsdirecteur Herbert van der Strate: 'We vragen van onze mensen wel veel flexibiliteit. We draaien nu eenmaal in ploegen, voor een deel zelfs volcontinu. Dat brengt met zich mee dat iedereen de intentie moet hebben om af en toe bij te springen. Wie hier eenmaal werkt, wil dat ook. Want als tegenprestatie stellen we ons ook als werkgever uitermate flexibel op'.

Adecco regelt de inzet van tijdelijke krachten vanuit de productielocatie in Olst. Adecco-manager Koehorst: 'Het gaat om flinke aantallen medewerkers en om bijzonder werk. De ervaring heeft ons geleerd dat je de zaken dan het best bij je opdrachtgever in huis kunt regelen. Zo kun je snel reageren op veranderingen in de bezetting van de verschillende afdelingen en je kunt je flexkrachten optimaal begeleiden en opvangen'. Een vast Adecco-team zit dagelijks klaar in Olst: vestigingsmanager Erinne Baarslag en adviseurs Ruud Evers en Bas Ganzevles. Wie zich wil informeren over de kansen op werk bij de gerenommeerde fabrikant van farmaceutische producten, kan het best rechtstreeks met hen contact opnemen: tel. 0570 568214