Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 februari 2004


Aalten - man verzet zich bij aanhouding


Tijdens surveillance op 10 februari omstreeks 17.00 uur zagen agenten een 28 jarige inwoner uit Lichtenvoorde op zijn snorfiets slingerend over de Aladnaweg rijden.
Bij controle bleek dat hij echt teveel gedronken had. Toen de agenten hem mee wilden nemen voor de ademanalyse weigerde hij mee te gaan en wilde hij met de agenten op de vuist. Hij verzette zich hevig en is met gepast geweld aangehouden. Op het politiebureau weigerde hij iedere medewerking .Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en hij kreeg tevens een rijverbod uitgereikt van 8 uur.


Winterswijk - auto in sloot na uitwijkmanoeuvre


De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding waarbij gisterenavond rond 19.50 uur een 29-jarige automobiliste uit Winterswijk met haar auto over de kop sloeg en in de sloot belandde. Gelukkig liep zij geen letsel op.
De vrouw reed over de Vredenseweg en zag uit de richting Vreden een auto naderen, die volgens haar verklaring gedeeltelijk op haar weghelft reed. Om een aanrijding te voorkomen week de vrouw naar rechts uit en kwam in de berm terecht. Hierdoor raakte de auto in een slip en kwam op z'n kop in een sloot terecht. De vrouw bleef gelukkig ongedeerd, maar gezien de melding (aanrijding met gewonden) rukten meerdere hulpverleningsdiensten uit.
De politie vraagt getuigen van het ongeval zich te melden via 0900 - 8844.


Doetinchem - diefstal auto


Op 10 februari tussen 15.30 en 18.15 uur is een personen auto van een 52 jarige inwoner uit Lichtenvoorde ontvreemd. De man had zijn auto geparkeerd aan de zijde Veemarkt te Doetinchem.Toen hij rond 18.15 het voertuig weer wilde meenemen was deze verdwenen. Het gaat om een helblauwe VW Golf, gekentekend XB-HR-56.


Doetinchem - brand in flatwoning


Op 10 februari omstreeks 14.15 uur is er brand ontstaan op de zesde etage van een flatwoning aan de Caenstraat.Bij controle bleek dat de bewoner een pan op het vuur had laten staan en zelf niet in de woning aanwezig was.De brand was snel onder controle alleen was de brandweer niet zo blij omdat in de woning meerdere vitrines en bakken met daarin slangen en andere reptielen werden aangetroffen. Naar schatting hield de bewoner er ongeveer 20 slangen van diverse soorten en maten. De wijkagent zal met de bewoner hierover in gesprek gaan.


Aalten - tv in brand


Gistereavond rond 22.00 uur heeft een korte brand gewoed in een woning aan de Keizersweg. De bewoonster was in de kamer in slaap gevallen en werd wakker toen de tv in brand stond. Een waxinelichtje is vermoedelijk de oorzaak geweest en men trachtte het vuur te blussen. Een buurman had meer geluk en kreeg het vuur uit en de gealarmeerde brandweer heeft de woning geventileerd. Het echtpaar had toch wel veel rook ingeademd en is voor nader controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De kinderen werden tijdelijke bij familie ondergebracht.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --