Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 februari 2004

Verlichtingscontrole

22 bekeuringen bij verlichtingscontrole

Oldenzaal

Dinsdagavond 10 februari werd op diverse locaties in de gemeente Oldenzaal van 19.30 tot 21.30 uur gecontroleerd op de verlichting van fietsen en bromfietsen. 21 personen werden bekeurd omdat zij de verlichting van hun fiets/bromfiets niet in orde hadden. Een bestuurder van een auto werd voor het niet handsfree bellen. (bps: 04-017141)

Onderzoek vals geld

Resultaten onderzoek na aanhouding van twee verdachten wegens aangifte vals geld

Goor

Zowel door de oplettendheid van het winkelpersoneel als ook van overige burgers kon de politie beide verdachten aanhouden. De auto waarin de verdachten reden, werd in beslag genomen en aan een sporenonderzoek onderworpen. In de auto werd nog een 14-tal biljetten van E 100,- aangetroffen. Door de technische recherche werd vastgesteld dat ook deze vals zijn. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de verdachten op dezelfde dag, donderdag 5 februari omstreeks 12.00 uur, ook in een winkel aan het Kerkplein in Markelo met een vals briefje van E 100,- hadden betaald. Door de medewerker van deze winkel werd eveneens aangifte gedaan. (bps: 04-014710)

Vrijdag 6 februari werd onderstaand persbericht verzonden:

Aanhoudingen in verband met vals geld

Twee verdachten aangehouden wegens uitgifte van vals geld

Goor

Donderdag 5 februari werd omstreeks 12.50 uur door een oplettende medewerker van een winkel aan de Grotestraat in Goor gemeld dat een man even daarvoor in de winkel goederen had betaald met een vals briefje van E 100,-. De medewerker gaf een duidelijk signalement van de dader. Politieagenten gingen op onderzoek uit en troffen in de Hengevelderstraat een man die aan het opgegeven signalement voldeed. De verdachte, een 20-jarige man, werd hierop aangehouden maar wist te ontkomen. Een achtervolging werd ingezet en uiteindelijk werd de verdachte in een weiland aan de Deldenerstraat alsnog aangehouden. Tijdens zijn vlucht was de verdachte aan het bellen en zwaaide op een gegeven moment richting een persoon die in een auto zat, kennelijk zijn handlanger. De betreffende personenauto werd even later door de politie op de Rondweg in Markelo klemgezet, waarna de tweede verdachte, een 21-jarige man, werd aangehouden. De woonplaats van beide verdachten is nog niet bekend. Beiden hebben de Litouwse nationaliteit. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-014710)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --