Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 februari 2004


Onderwerp: man overvallen bij woning


Een 53-jarige Doetinchemmer is gisterenavond bij thuiskomst bij zijn woning aan de Antillenstraat overvallen door twee gemaskerde mannen. Na een vechtpartij zijn de overvallers er zonder buit vandoor gegaan. Het slachtoffer raakte gewond en is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.


Het incident deed zich omstreeks 23.00 uur voor toen het slachtoffer zijn auto achter zijn woning aan de Antillenstraat parkeerde. Plotseling stond hij oog in oog met twee gemaskerde mannen, waarvan één hem met een vuurwapen sloeg. Er ontstond een worsteling en door het geschreeuw van het slachtoffer kwam diens echtgenote naar buiten.


Zij zag wat haar man overkwam en rende naar binnen en belde via 112 de politie.
Inmiddels was een andere buurtbewoner op het geschreeuw afgekomen en hij zag, dat de overvallers via de uitgang van de besloten parkeerplaats er vandoor gingen.


Het slachtoffer heeft aan de vechtpartij diverse verwondingen overgehouden en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en ter observatie opgenomen.


Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de overvallers in een donkere auto zijn gevlucht, die op de hoek van de Antillenstraat en de St. Eustatiusstraat stond.


Direct na het gebeuren heeft de Technische Recherche een onderzoek ingesteld en zijn er meerdere getuigen verhoord. Het Bureau Slachtofferhulp is voor de eerste opvang ter plaatse gekomen en het buurtonderzoek van vannacht wordt vandaag voortgezet.


De politie vraagt mensen die gisterenavond iets bijzonders hebben opgemerkt wat in verband kan worden gebracht met dit feit om contact op te nemen via 0900 - 8844.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --