Gemeente Moerdijk


AANLEG BERGBEZINKLEIDING IN ZEVENBERGSCHEN HOEK VERVROEGD

Het college van burgemeester en wethouders heeft vanmorgen besloten de bergbezinkleiding een jaar eerder aan te leggen om hiermee de rioleringswerken af te ronden. De aanleg van een bergbezinkleiding aan de Sporenbergstraat (terrein voormalig voetbalveld) in Zevenbergschen Hoek was in eerste instantie gepland voor 2005. Deze planning was gericht op de infrastructurele werken voor de aanleg van de HSL (verbreding van de A16) en met name de waterpartijen achter het geluidsscherm. Deze waterpartijen, waar de nieuwe overstorten (incl. de bergbezinkleiding) op uit komen, zijn echter al aangelegd. Ook is besloten een krediet van 95.000 beschikbaar te stellen voor de aanleg van deze bergbezinkleiding.

De overstorten incl. de bergbezinkleiding moeten uit gaan monden op de waterpartijen in de vorm van taludbakken met terugslagkleppen op de waterpartij. Als deze bergbezinkleiding is aangelegd voldoet Zevenbergschen Hoek geheel aan de basisinspanning. Dit zijn de eisen die de waterkwaliteitsbeheerder stelt in het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) van de gemeente Moerdijk planperiode 2002-2006.

In het GRP is voor de aanleg van de bergbezinkleiding rekening gehouden met een bedrag van 150.000. Er is dus een kostenbesparing van 55.000 doordat het terrein min of meer braakliggend is. Hierdoor is de aanleg van een bergbezinkleiding eenvoudig.

Op 9 maart behandelt de commissie Fysieke Infrastructuur het commissie-stuk en op 25 maart staat het op de agenda van de raadsvergadering.