Gemeente Waalwijk

Wethouder Van Boxtel van de gemeente Waalwijk heeft op 10 februari jl. besloten niet in het nieuw te vormen college terug te komen.

In een persoonlijke verklaring heeft de wethouder richting diverse media het volgende aangegeven:
Het zal niemand ontgaan zijn dat er de laatste tijd een negatieve sfeer is ontstaan (in raad en media) rond het bestuurlijk functioneren in het algemeen en mijn bestuurlijk functioneren in het bijzonder. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik geen perspectief zie om met volle overgave en voldoening mijn werkzaamheden te vervullen. Een situatie die slecht is voor mij persoonlijk, mijn gezin en tevens voor het bestuur van onze gemeente. Als geboren en getogen Waalwijker heb ik daarom met pijn in het hart gekozen om mijn persoonlijke ambities ondergeschikt te maken aan het belang van onze prachtige gemeente. Om die reden zal ik niet terugkeren in het nieuw te vormen college.

Ik hecht er aan te benadrukken dat ik de wijze van werken en omgang met de medewerkers van de gemeente en de maatschappelijke instellingen als zeer positief en steeds constructief heb ervaren en bovenal de samenwerking met de collegeleden als uniek.

Waalwijk 10 februari 2004

Terug