Gemeente Arnhem

Subsidies "Mijn cultuur, jouw cultuur 2004".
Van 'Lokaal verbaal tot Cruise-A-fix

De gemeente Arnhem heeft in het kader van het actieplan Mijn cultuur - Jouw cultuur voor 2004 18 van de 32 projectaanvragen gehonoreerd. Voor
2004 is een bedrag beschikbaar van

131.000 euro. De beloonde projecten variëren van een workshop toneel in het café (Lokaal verbaal) tot een muurschildering over mensenrechten. En van een rondleiding voor jongeren langs kerken (Cruise-A-Fix) tot een Hindustaans Vrouwen Muziek Festival.

Doel actieplan
Het actieplan Mijn cultuur - Jouw cultuur 2001 - 2004 is een subsidieprogramma van de gemeente Arnhem voor (inter)culturele projecten. Culturele projecten die inhaken op de vraag wat is (voor) jouw cultuur? . Want de Arnhemse bevolking is in feite één bonte verzameling culturen en subculturen. Elk met hun eigen interesses, uitingen en opvattingen over kunst en cultuur. Wat voor de één kunst is, is voor de ander kitsch en omgekeerd. Mijn cultuur Jouw cultuur verwijst naar die verschillen en wil eenieder - cultuurinstelling, kunstenaar of amateur - ertoe aanzetten om deze te gebruiken als inspiratiebron voor spraakmakende kunst- en cultuurprojecten. De uitdaging is onderlinge samenwerking en het aanboren van een nieuw publiek. De projectvoorstellen zijn beoordeeld door een externe adviescommissie bestaande uit kunst- en cultuurexperts uit het hele land, aangevuld met twee Arnhemse jongeren.

Verfraaiing trappenhuizen
Mijn cultuur - Jouw cultuur ging in 2001 van start. In de eerste drie rondes over 2001, 2002 en 2003 zijn 45 projecten gerealiseerd met steun uit dit actieplan, voor in totaal 460.766,--. Projecten die uiteenliepen van een culturele dag in Malburgen, het verfraaien van portalen en trappenhuizen van flats tot een dansvoorstelling in een parkeergarage.