Gemeente Arnhem

Ondertekening convenant brede school
Woensdag 11 februari 2004
Op woensdag 11 februari 2004 ondertekenen de participanten die de brede school in Arnhem vorm gaan geven het Convenant Brede School. De ondertekening vindt plaats om 15.00 uur in de Symfonie.

Gemeente Arnhem, de drie schoolbesturen voor basisonderwijs (De Basis, Delta en Fluvius), Stichting Rijnstad, Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (SKAR) en Stichting Peuterspeelzalen Arnhem (SPA) zullen het convenant ondertekenen. Dit convenant regelt de wederzijdse afspraken, verwachtingen en inspanningsverplichtingen tussen de participanten bij de ontwikkeling van brede scholen.

Het doel van dit convenant is het bekrachtigen van een integrale samenwerking, onderlinge afstemming en gezamenlijke inspanning om te komen tot een kwalitatief goed product: de brede school in Arnhem.

In Arnhem verrijzen de komende jaren negen brede scholen. In de nieuwe wijk Schuijtgraaf en in Malburgen komen drie brede scholen. In Presikhaaf twee en Rijkerswoerd wordt één brede school gebouwd.

Arnhem heeft al één brede school: Symfonie in t Broek. Sportbedrijf Arnhem (Gemeente Arnhem), De Paulusschool (Delta) en het wijkcentrum en peuterspeelzaal (Rijnstad) zijn gehuisvest in dit nieuwe gebouw dat onlangs werd geopend. Deze school is onder regie van woningbouwvereniging Vivare tot stand gekomen.