Politie Groningen

Persberichten woensdag 11 februari 2004

Provincie Groningen 11-02-2004 -

Uithuizen: schennispleger aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in de Hoofdstraat Oost in Uithuizen een 39-jarige inwoner van Uithuizermeeden aangehouden wegens het plegen van openbare schennis der eerbaarheid. De man bevond zich in een zaak in huishoudelijke artikelen en stond zichzelf te bevredigen terwijl hij naar winkelende vrouwen en vrouwelijke personeelsleden keek. Personeel waarschuwde de politie en agenten hielden de man aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na het afleggen van een verklaring heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: man aangehouden na mishandeling moeder
In de Erasmusstraat in Oude Pekela heeft de politie dinsdagmiddag een 20-jarige man uit de gemeente Menterwolde aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn moeder (46). Die meldde zich na het incident aan het politiebureau. De verdachte werd enige tijd later in zijn auto aangetroffen op de oprit van de woning van zijn ouders. Hij werd opgepakt en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Winschoten: hennepkwekerij
In een bedrijfspand aan de A.J. Romijnweg in Winschoten trof de politie dinsdagmorgen na enkele tips een kleine hennepkwekerij aan. In totaal werden door de politie 338 henneplanten in beslag genomen, alsmede kweekapparatuur waaronder transformatoren, groeilampen, afzuigapparatuur en filters. De hennep en de apparatuur is in beslag genomen en na overleg met het Openbaar Ministerie onmiddellijk vernietigd. De politie doet onderzoek naar de verantwoordelijke eigenaar en exploitant van de kwekerij.

Winschoten: postbode lastig gevallen; politie zoekt getuigen Een vrouwelijke postbesteller (21) van TPG Post is zaterdagmorgen lastig gevallen aan de Burg. H.J. Wichersstraat in Winschoten. De vrouw was bezig met haar bestelronde en had haar fiets tegen een woning geplaatst. Ze werd tijdens haar werkzaamheden plotseling benaderd door een man die een vrouwonvriendelijke opmerking tegen haar maakte. De man pakte de vrouw beet waarop zij zich los wist te rukken. De man riep toen tegen de postbode dat hij wilde dat ze met hem mee ging, waarop op hij de vrouw opnieuw vast wilde pakken. Zij wist dat te voorkomen door de man een klap in zijn gezicht te geven waarna de postbode op haar fiets weg kon vluchten. De betrokken man had voordat hij de postbode benaderde zijn auto geparkeerd voor een apotheek aan de Bossingel. Daar liet hij een vrouw en een kind uitstappen. Die liepen weg in de richting van het ROND (winkelcentrum). Daarna sprak de man de postbode aan. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Mensen die het incident hebben gezien of nadere informatie kunnen geven over de betrokken man worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon: 0900 8844.

Gordelcontroles: dinsdag
Delfzijl: Badweg Gecontroleerd: 116 autos, aantal overtredingen: 9 Grijpskerk: Kievitsweg Gecontroleerd: 128 autos, aantal overtredingen: 2

Snelheidscontroles: dinsdag
Uithuizermeeden: Hoofdstraat (N363) Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 774 voertuigen, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 79 km
Niezijl: Rijksstraatweg (N355) Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 550 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 97 km
Winsum: Provinciale Weg N361 Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 420 voertuigen, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 85 km Warffum: Juffer Marthastraat (N363) Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 184 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 71 km
Usquert: Provinciale Weg N363 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 167 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 98 km
Wildervank: N33 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 900 voertuigen, aantal overtredingen: geen, hoogst gemeten snelheid: 102 km Stadskanaal: Provinciale Weg N366 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1190 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 131 km

Groningen: automobilist moet rijbewijs inleveren
Een 22-jarige automobilist uit Delfzijl moest dinsdagmorgen zijn rijbewijs inleveren, nadat hij binnen de bebouwde kom van Groningen meer dan 50 km/u te snel reed. Hij werd door een politiesurveillance gevolgd over de Rijksweg vanuit de richting Garmerwolde. Buiten de bebouwde kom waar een maximumsnelheid gold van 80 km/u reed betrokkene ook al met een snelheid van boven de 110 km/u, maar hij zette dit door toen hij de bebouwde kom van Groningen binnenreed. Met alle correcties bleef de teller staan op 103 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser onder invloed
Een 21-jarige fietser uit Groningen is dinsdagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed over de rijbaan van de Grote Markt Oostzijde en raakte daar in botsing met een passerende taxi. Hierdoor werd de spiegel van de taxi vernield. De fietser bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn (1.7 promille). Hij moest voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar gaf hij bovendien een valse naam op. Hij kreeg voor beide feiten een proces-verbaal.

Groningen: lastige klant aangehouden
Een onbekende man is dinsdag even na middernacht aangehouden bij een automatiek aan de Grote Markt in Groningen. De man bedreigde een personeelslid en was verschrikkelijk vervelend. Bovendien was hij dronken. Tegenover de politieagenten vertoonde hij hetzelfde gedrag toen hij werd aangehouden. Hij weigerde zijn naam op te geven en werd derhalve als naamloze ingesloten aan het politiebureau. Hij zal in de loop van de dag worden gehoord op het moment dat hij ontnuchterd is.

Groningen: drietal tankt zonder te betalen
Drie Stadjers zijn dinsdagavond aangehouden nadat ze bij een benzinepomp aan de Paterswoldseweg hadden getankt zonder te betalen. Het kenteken was genoteerd en de politie kon de drie Stadjers van 26, 24 en 17 jaar oud, opvangen in de buurt van hun huisadres in Groningen-Oost. De 24-jarige man die als chauffeur optrad bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ze hebben de diefstal van benzine toegegeven en zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: krakers maken amok na ontruiming
De ontruiming van het kraakpand van de Jonge Onderzoekers aan de Concourslaan in Groningen die dinsdagmiddag plaatsvond, kreeg dinsdagavond nog een staartje. Nadat de krakers weer op vrije voeten waren gesteld wilden enkelen nog andere goederen uit het pand halen die nog waren blijven staan. Toen ze echter meer wilden meenamen dan voor was afgesproken werden ze gesommeerde om weg te gaan. Dit zette bij één van de krakers kwaad bloed. Hij reed blijkbaar met opzet achteruit tegen een geparkeerde politieauto, waardoor flinke schade ontstond. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek aan het politiebureau ingesloten.