Provincie Limburg

Jongeren nemen zelf initiatief voor imagoverbetering De landelijke jongerenorganisatie (JOB) krijgt van de Provincie

Limburg een bijdrage van 3.000,- voor het maken van de film See Yourself. Deze film is bedoeld om het imago van het beroepsonderwijs te verbeteren en de jongeren te stimuleren om hun school af te maken.

In het voorbereidend- en middelbaar beroepsonderwijs (vmbo en mbo) is het aantal voortijdige schoolverlaters groot. Vaak komen deze jongeren ongekwalificeerd op de arbeidsmarkt. Dat is niet alleen slecht voor de eigen positie op de arbeidsmarkt, maar ook voor de Nederlandse economie. De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) wil, door het maken van een film, iets doen aan imagoverbetering van het vmbo en mbo en tegelijk het zelfvertrouwen van deze jongeren versterken. Met de film See Yourself wordt jongeren een spiegel voorgehouden en worden zij gestimuleerd de school af te maken.

De film See Yourself wordt in september 2004 landelijk gepresenteerd, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van vmbo en mbo-scholen uit het hele land. Het is de bedoeling dat de film daarna op alle vmbo en mbo- scholen wordt vertoond. Met de subsidie van 3.000,- spreekt het College van GS waardering uit voor het initiatief van de jongeren zelf. Dit past uitstekend in twee themas uit het coalitieakkoord: Ondernemend Limburg en Jong zijn in Limburg. Jongeren nemen zelf verantwoordelijkheid en durven hun nek uit te steken met een vorm van ondernemerschap. Dat waarderen wij, aldus verantwoordelijk gedeputeerden Martin Eurlings en Odile Wolfs.

11-2-2004 10:05