Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 februari 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding letsel, alcohol

Bromfietser komt in sloot terecht, oorzaak alcoholgebruik

Haaksbergen

Dinsdagmorgen 10 februari, om ongeveer 07.00 uur werd gemeld dat op de Enschedesestraat in Haaksbergen een aanrijding met letsel had plaatsgevonden. Bleek dat een 40 jr. bromfietser uit Enschede in de sloot was beland. Oorzaak bleek duidelijk zijn overmatig alcoholgebruik. Dit werd ook door hem zelf aangegeven. Door een ambulance werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar door een gemeentearts een bloedproef werd afgenomen. In het ziekenhuis bleek een gebroken pols en een hoofdwond. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-016749)

Fietsendief aangehouden

Getuige ziet diefstal fiets en zet politie op het spoor van de dader

Enschede

Dinsdagmiddag 10 februari omstreeks 17.40 uur werd door een getuige gemeld dat hij even daarvoor had gezien dat door een man een fiets werd weggenomen bij het Miro-terrein aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. De fiets werd achterin een auto geladen en de dader reed weg. Even later zag de getuige de eigenaresse van de fiets zoeken en werd de politie gewaarschuwd. Naar aanleiding van de door de getuige verstrekte gegevens werd een onderzoek ingesteld. Dit resulteerde in de aanhouding van een 19 jr. Enschedeer en het terugvinden van de fiets. De 19 jr. is afgehoord, hij bekende de diefstal en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-017085)

Autokraker aangehouden

Autokraker, die voorkomt op de lijst stelselmatige daders, op heterdaad aangehouden

Enschede

Woensdagmorgen 11 februari rond 01.20 uur wordt gemeld dat op de Aronskelkstraat in Enschede een ruit van een auto wordt ingeslagen door een man. Direct wordt een onderzoek ingesteld en in de omgeving wordt een 35 jr. Enschedeer door de politiemensen gesignaleerd, waarvan ze weten dat hij als stelselmatige dader te boek staat. Ook wordt gezien dat hij iets onder zijn trainingsjasje, wat hij aanheeft, verbergt. Bij aanspreken valt vanonder het jasje een front van een autoradio en even later komt de hele radio te voorschijn. Hierop wordt de 35 jr. aangehouden en wordt hem gevraagd waar hij heeft ingebroken. Dat weet hij niet precies, maar hij kan wel de auto aanwijzen. Dit wordt gedaan en dan wijst de 35 jr. aan de Dahliastraat een auto aan, waarvan een ruit is vernield. Hieruit blijkt inderdaad de radio te zijn ontvreemd. Omdat de eerste melding van de Aronskelkstraat kwam, is ook daar gekeken en daar bleek een ruit van een bestelbus te zijn vernield. Uit deze auto is niets weggenomen. De 35 jr. bekende al direct dat hij ook hiervoor verantwoordelijk was geweest. Hij is aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-017182)

Beroving

Fietser rijdt tegen voetgangster aan en grijpt tas van de schouder

Enschede

Dinsdagavond 10 februari om ongeveer 20.00 uur werd een 20 jr. voetgangster uit Enschede op de Broekheurnerweg in haar woonplaats van achteren aangereden door een fietser. Zij kwam ten val en de fietser griste haar schoudertas van haar arm en fietste weg in de richting van de Singels, waar hij linksaf sloeg de Getfertsingel op. De man reed op een donkere herenfiets en droeg donkere kleding met een donkere muts en shawl voor zijn gezicht. Ook had hij een donkere rugtas bij zich met daarop witte letters. De schoudertas die is weggenomen was zwart van kleur en in de tas zaten o.a. een mobiele telefoon en persoonlijke papieren van de 20 jr. De politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht de beroving hebben gezien of die op een andere wijze iets over de overvaller kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met Bel M 0800-7000. (bps: 04-017118)

Inbreker aangehouden

Inbreker aangehouden naar aanleiding van een onderzoek

Enschede

Op 18 juli vorig jaar werd er ingebroken in een woning aan de Semarangstraat in Enschede. O.a. enkele honderden Euro's en een telefoon werden weggenomen. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd dinsdagmorgen 10 februari een 40 jr. Enschedeer aangehouden als verdacht van het plegen van deze inbraak. Hij is later op de dinsdag in verzekering gesteld en onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-094983)

Aanrandingen / poging verkrachting

Man aangehouden na twee aanrandingen en een poging tot verkrachting

Enschede

Dinsdagavond 10 februari omstreeks 20.15 uur werd gemeld dat bij een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede een man werd vastgehouden die even daarvoor twee vrouwen had lastig gevallen. Bleek te gaan om een 40 jr. man uit Almelo, die op de Stadsgravenstraat een 18 jr. Enschedese en een 19 jr. Oldenzaalse had lastig gevallen, onzedelijk betast en zelf had geprobeerd de Oldenzaalse te verkrachten. De Enschedese was de horecagelegenheid binnen gerend. Personeel van de horecagelegenheid hebben daarop de man, die ook binnen kwam, vastgehouden en de politie gebeld. Toen bleek dat het om twee afzonderlijke gevallen ging. De 40 jr. is overgebracht naar het bureau, opgesloten en in de loop van de woensdagmorgen de 11e in verzekering gesteld. De beide dames hebben aangifte gedaan. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-017119)

Aanhouding na dealen in drugs

Drie mannen aangehouden, na kopen, gebruiken en verkopen van harddrugs

Enschede

Surveillerende politiemensen viel dinsdagmiddag 10 februari om ongeveer 16 uur op het Stationsplein in Enschede het gedrag op van een tweetal mannen, naar later bleek Enschedeers van 37 en 40 jaar. Het vermoeden bestond dat de twee op zoek waren naar drugs. Even daarop gingen de twee richting Beltstraat in Enschede waar gezien werd dat door een derde persoon iets werd overhandigd, vermoedelijk een wit bolletje harddrugs. Direct daarop werden de 37 en 40 jr. aangehouden, net op het moment dat er gebruikt zou gaan worden. Ze verklaarden dat ze de drugs hadden gekocht van de derde persoon. Hierop werd verder actie ondernomen en werd deze derde persoon ook aangehouden en met z'n drieën zijn ze onafhankelijk van elkaar overgebracht naar het bureau. De 37 en 40 jr. werden afgehoord en na verhoor weer heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De derde persoon, waarvan de identiteit nog niet bekend is en waarover hij ook zelf de mond niets zegt, werd in verzekering gesteld en opgesloten. Bij zijn fouillering werden in zijn kleding in totaal 22 bolletjes cocaïne aangetroffen met een totaal gewicht van ongeveer 7 gram. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-017065)

---- --