Eemland noord, 10.35 uur

Utrecht 11-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Vrouw overleden

(Zie persberichten d.d. 10-02-2004 district Eemland noord, 10.20 uur :Huiselijk geweld)

SOESTERBERG / UTRECHT De 44-jarige vrouw die maandag 9 februari in kritieke toestand in het UMC in Utrecht werd opgenomen, is op dinsdagmiddag in dat ziekenhuis overleden.

Op maandagmiddag 9 februari werden politiemensen en een eenheid van de Koninklijke Marechaussee naar een woning in Soesterberg gestuurd. Daar zou iemand onwel zijn geworden na een echtelijke twist. In de woning werd de 44-jarige bewoonster aangetroffen. Zij bleek niet meer te ademen. De vrouw is gereanimeerd en in kritieke toestand naar het UMC in Utrecht gebracht. Haar 53-jarige echtgenoot verklaarde dat zij ruzie hadden gehad en dat hij haar keel had dichtgeknepen. Hij is aangehouden en in het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Geluidsoverlast

SOEST In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 februari gingen een man en een vrouw verhaal halen bij een buurvrouw, waarvan zij dachten dat zij had geklaagd.

In de late avonduren van dinsdag werd geklaagd over geluidsoverlast veroorzaakt door twee bewoners van een woning aan de Varenstraat. De politie ging ter plaatse en verzocht de betrokkenen, een 37-jarige man en een 40-jarige vrouw, beiden uit Soest, het wat rustiger aan te doen.

Kennelijk verkeerden zij in de veronderstelling dat een 26-jarige buurvrouw had geklaagd. Zij vielen haar even na middernacht lastig door op haar balkon te klimmen, met stoelen tegen de ruiten te gooien, op de ramen te spugen en haar met de dood te bedreigen. Zij voelde zich zo bedreigd, dat zij enkele vrienden verzocht om bij haar te komen en zij belde de politie.

Politiemensen zijn naar de woning van de verdachten gegaan. De 37-jarige man beledigde de politiemensen en bedreigde hen met een houten slagvoorwerp. Bij zijn aanhouding verzette de 37-jarige man zich heftig. Een politieman zag zich genoodzaakt van pepperspray gebruik te maken, om de verdachte zijn verzet te breken. Vervolgens werd hij in de boeien geslagen. De 40-jarige vrouw wist te ontkomen.

Het 26-jarige slachtoffer deed aangifte van bedreiging. Tegen de aangehouden verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de 40-jarige vrouw wordt een nader onderzoek ingesteld. Het frappante aan de zaak was, dat de 26-jarige vrouw niet over de geluidsoverlast had geklaagd.