Politie Drenthe

Woensdagmorgen 11-02-4

Assen 11-02-2004

Medicijnen verloren

ASSEN - Een medewerker van een apotheek meldde dinsdagmiddag bij de politie dat een patiënt in de buurt van het winkelcentrum nabij de Nobellaan een doos met medicijnen heeft verloren. Indien deze hoeveelheid - het gaat om een weekvoorraad - door iemand in een keer wordt ingenomen, is dit gevaarlijk. Het gaat om een plastic doos (10x15 cm) met een groene rand op de deksel. De tabletten liggen los in bakjes. Mensen die de medicijnen hebben gevonden, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Aanhouding wegens rijden zonder rijbewijs

VRIES - Een 32-jarige man uit Musselkanaal is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 3.30 uur aangehouden op de A28 wegens het rijden zonder rijbewijs. Bij controle bleek dat de auto ook niet verzekerd was. De bestuurder van de personenauto is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Proces-verbaal wegens belediging
HOOGEVEEN - Een 71-jarige man uit Elim is dinsdagavond aangehouden aan de Korenbloemstraat. Hij zou betrokken zijn geweest bij een kleine aanrijding aldaar, maar wilde niet echt meewerken. De agenten vroegen onder meer naar zijn rijbewijs en zijn identiteit, maar kregen daarop geen medewerking. Toen de man werd aangehouden, toverde de verdachte alsnog zijn rijbewijs uit zijn binnenzak. Nadat één en ander op het bureau werd uitgesproken, werd de man naar buiten geleid. Toen hij buiten stond, daagde hij een politieman uit en stak zijn middelvinger op. De man werd wederom aangehouden, maar nu wegens belediging. De verdachte kreeg een boete van 220,- mee naar huis.

Aanrijding ambulance en personenauto
MEPPEL - Dinsdagavond vond er op de kruising Blankenstein, Hoogeveensweg, Ambachtsweg een aanrijding plaats tussen een ambulance en een personenauto. De personenauto bestuurt door een 31-jarige vrouw uit Meppel, stond op het voorsorteervlak voor het rechtsafslaande verkeer richting Blankenstein te wachten. De ambulance, bestuurt door een 32-jarige man uit Meppel, kwam met optische en geluidssignalen aanrijden vanuit Meppel in de richting van Staphorst. Op het moment dat de ambulance in de bocht naar rechts reed, nog op het kruisingvlak, kreeg de personenauto groen licht en trok op. Daarbij werd de ambulance in de rechterflank geraakt bij het wiel en de bumper. Het bleef bij lichte schade voor beide voertuigen. De bestuurder had de ambulance niet gezien en niet gehoord.

Alcomobilisten aangehouden
VRIES - Een 38-jarige verdachte werd dinsdagavond aan de Nieuwe Rijksweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 240 ugl. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal mee naar huis.
ODOORN - De politie kreeg dinsdagavond rond 23.00 uur een melding binnen van een personenauto die was vastgelopen op een kei aan de Langhieten. De bestuurster, een 35-jarige vrouw uit Odoorn, werd even verderop aangetroffen op een woonerf. De vrouw werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de vrouw 1050 ugl. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Bovendien kreeg zij een rijverbod van 13 uur opgelegd.
BEILEN - Een 18-jarige inwoner van Musselkanaal werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de A28. De bestuurder blies op het politiebureau 510 ugl. Hij kreeg een rijverbod uitgereikt en een proces-verbaal mee naar huis.

Bromfietser zonder verlichting aangehouden
ZUIDLAREN - Een bromfietser uit Zuidlaren (leeftijd niet bekend) is dinsdagmiddag aangehouden op de Boslaan wegens het rijden zonder verlichting. Na staandehouding bleek de man geen bromfietscertificaat te hebben. Hij kreeg een bekeuring voor beide feiten. De bromfiets is tijdelijk gestald achter het politiebureau.

Woninginbraak
COEVORDEN - In een woning aan de Clematisstraat is dinsdag tussen 9.00 uur en 11.30 uur ingebroken. Via een openstaand raam zijn de daders binnengeklommen. Uit de woning zijn onder meer sieraden meegenomen ter waarde van enkele duizenden euros. De politie stelt een technisch onderzoek in.

Winkeldief aangehouden
HOOGEVEEN - De politie kreeg dinsdagmiddag rond 16.30 uur een melding binnen van een winkeldief die bij een warenhuis aan de Hoofdstraat was aangehouden. De verdachte, een 32-jarige inwoner van Assen, bleek cd-roms te hebben meegenomen zonder te betalen. De cd-roms werd meegenomen in een speciaal geprepareerde tas. Tijdens het verhoor bekende de man een eerdere diefstal in dezelfde winkel. Hij is met een dagvaarding terzake tweemaal winkeldiefstal heengezonden. De goederen hadden een waarde van een paar honderd euro. Namens de winkel is aangifte gedaan.

Politie controleert op alcohol en het juist parkeren ZUIDLAREN - De politie heeft dinsdagavond in samenwerking met 3VO een controle gehouden op diverse plaatsen in Zuidlaren (onder meer aan de Verlengde Stationsweg en de Hanekamp). In totaal werden 723 blaasproeven afgenomen. Een verdachte werd aangehouden wegens het rijden onder invloed. Die persoon blies aan het politiebureau 723 ugl. Eerder die avond werd op het Beursplein rond 18.00 uur een parkeercontrole uitgevoerd nabij de Prins Bernard Hoeve. In totaal zijn 34 bonnen uitgeschreven wegens een parkeerverbod. Vier boetes werden uitgeschreven wegens het parkeren op een invalideplaats.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting telefoon 06-52528533.