Ingezonden persbericht


Persbericht

TeleCity en GlidePath bieden totaaloplossing voor outsourcing aan ~ samenwerkingsovereenkomst biedt eindgebruiker veel synergievoordeel ~

Amsterdam, 11 februari 2004 - TeleCity, één van de grootste onafhankelijke aanbieders van Internet Data Center-diensten in Europa, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met GlidePath. Samen gaan de twee bedrijven een totaaloplossing leveren voor het outsourcen van de IT-infrastructuur. Hiermee bieden zij bedrijven die hun complexe en bedrijfskritieke IT-infrastructuur willen outsourcen een veilige, efficiënte oplossing, waarbij de apparatuur geplaatst wordt in een zeer betrouwbare, goed beveiligde ruimte.

GlidePath en TeleCity hebben beiden hun sporen verdiend in het leveren van outsourcingdiensten aan bedrijven die hun bedrijfskritieke apparatuur en processen veilig willen stellen. Het aanbod van de twee bedrijven sluit nauw op elkaar aan. De twee aanbieders hebben in het verleden al verschillende projecten met succes afgerond. Bovendien zien zij een duidelijke groei in de behoefte aan totaaloplossingen voor complexe outsourcingprojecten. Daarom besloten TeleCity en GlidePath samen een best-of-breed oplossing te gaan leveren.

Op de gecombineerde netwerkoplossing wordt één enkele Service Level Agreement (SLA) afgesloten. Hiermee worden niet alleen alle lagen van de IT-omgeving afgedekt, maar ook het operationele managementproces. Deze enkele SLA legt de prestaties van TeleCity en GlidePath in de verschillende componenten van de oplossing vast. Daarnaast worden nog Business Level Agreements (BLA's) afgesloten. Hierbij worden de bedrijfsprocessen van de klant als uitgangspunt genomen.

"Onze Data Centra bieden een veilige en betrouwbare omgeving tegen zo laag mogelijke kosten. Bij deze totaaloplossing vormen de bedrijfsprocessen van de klant het uitgangspunt. In het verleden is gebleken dat deze benadering voor outsourcingprojecten leidt tot een optimaal resultaat waarbij de klant direct het effect kan zien van de geleverde diensten op het bedrijfsresultaat," zei Alexandra Schless, Country Manager van TeleCity. "Samen met GlidePath kunnen we bedrijven garanderen dat hun bedrijfskritieke IT-infrastructuren te allen tijde optimaal blijven functioneren tegen een efficiënt kostenniveau."

"Samen met TeleCity kunnen wij een sterke combinatie bieden van enerzijds het hoogwaardige IT-management waar GlidePath om bekend staat, en anderzijds de professionele Data Center-diensten van TeleCity," aldus Robert Rosier, Executive Director bij GlidePath. "Zo bieden we de ideale oplossing voor bedrijven die continuïteit, beschikbaarheid en financiële beheersbaarheid nastreven bij het outsourcen van hun complexe, sterk gedistribueerde en bedrijfskritieke IT-infrastructuur."

(361 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TeleCity BV
TeleCity is één van de grootste onafhankelijke aanbieders van Internet Data Center-diensten in Europa.

TeleCity biedt haar klanten, waaronder internet service providers, application service providers, telecomaanbieders en grote bedrijven, outsourcing-diensten voor bedrijfskritische apparatuur. Zo biedt TeleCity installatie- en configuratiediensten, netwerktoezicht en -beheer, onderhoud en remote beheer van de apparatuur, engineeringdiensten en volledige web-hostingdiensten.

Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen. Daarnaast heeft TeleCity nog acht Europese vestigingen, waaronder twee in Amsterdam. Via deze vestigingen kan TeleCity haar klanten een snelle toegang bieden tot de belangrijkste Europese internet-backbones, zoals LINX (Londen), AMS-IX, (Amsterdam) en MaNAP (Manchester).

TeleCity staat sinds 2000 genoteerd aan de London Stock Exchange (TCY.L.). In het financiële jaar dat liep tot december 2002, behaalde TeleCity een omzet van 23,8 miljoen pond.

Over GlidePath
Glidepath helpt haar klanten de kwaliteit en de continuïteit van bedrijfsprocessen te verzekeren. Om dit te bereiken biedt GlidePath zakelijke ICT-dienstverlening die nauw verwant is aan de bedrijfsprocessen van zijn klanten. Deze benadering is uniek. In plaats van een ingewikkelde, technische benadering kiest GlidePath ervoor om zijn klanten precies datgene te bieden waar daadwerkelijk behoefte aan is: een garantie op de continuïteit en de betrouwbaarheid van bedrijfsprocessen.

GlidePath is opgezet om onze visie van flexibele eersteklas ICT-dienstverlening vorm te geven en biedt 'added-value managed services', gebruik makend van geavanceerde, bewezen technologie. Binnen een streng beveiligde omgeving levert dit een compleet redundante, optimaal bewaakte infrastructuur op.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website: www.glidepath.nl.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: vivianeb@lewispr.com Web site: http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---