Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 11 februari 2004

* SUPERMARKT OVERVALLEN
VLAARDINGEN - Dinsdagmorgen werd een supermarkt aan de Winkelhoeve overvallen. Omstreeks half acht kwamen twee mannen, met bivakmuts op, de winkel binnen. Onder bedreiging van twee vuurwapens werden enkele aanwezige personeelsleden gesommeerd op de grond te gaan liggen. Vervolgens werd uit een kluis een nog onbekend geldbedrag weggenomen. Met de buit renden de overvallers de winkel uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Waterweg stelt een nader onderzoek in.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
ROTTERDAM - Woensdagmorgen vroeg omstreeks kwart voor zeven werd een supermarkt aan de Rijnwaterstraat overvallen. Toen een medewerker de zaak wilde binnengaan werd hij plotseling aangevallen door twee nog onbekende mannen met bivakmutsen op en bedreigd met een vuurwapen. Hij werd mee naar binnen genomen, vastgebonden en opgesloten in een ruimte. De overvallers namen vervolgens een nog onbekend geldbedrag uit de kluis en gingen er vandoor. De medewerker was gewond geraakt en moest door medewerkers van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond worden behandeld aan een opgelopen hoofdwond.
De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* HETERDAAD
ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond kwart over één hield politiepersoneel van het district Rotterdam-West in de Rauwenhoffstraat en Vierambachtsstraat drie Rotterdammers (19 en 21 jaar) aan. Het drietal werd op heterdaad betrapt, toen het inbrak in een schoenmakerij in de Vierambachtsstraat. Eén van hen kon direct in zijn kladden worden gegrepen, terwijl de beide anderen met behulp van een politiehond konden worden ingerekend op het dak van een bejaardentehuis in de Rauwenhoffstraat.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag kort na half drie werd op de Botersloot een 44-jarige Rotterdammer door drie mannen beroofd van zo'n vijfhonderd euro. De drie berovers hadden de man vanaf de weekmarkt gevolgd en stapten na de beroving in een geparkeerd staande auto, waarbij het slachtoffer probeerde hen uit de wagen te trekken. Toen dat niet lukte trachtte hij één van de autoruiten in te slaan, maar dat leverde hem handletsel op. De drie mannen reden vervolgens in de auto met hoge snelheid weg.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeershandhaving) hield dinsdagavond tussen half acht en half tien radarsnelheidscontroles op de Boompjes, Laan op Zuid en Westzeedijk.
Op de Boompjes namen 72 van de 935 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur.
Op de Laan op Zuid hielden 36 van de 660 passerende automobilisten zich niet aan de toegestane '50'. Hoogste score: 87 km/uur/ Op de Westzeedijk flitste de snelheidsradar 45 van de 660 langsrijdende weggebruikers. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur in plaats van '50'.


* GREEP IN DE KASSA
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen om half elf deed in een fotozaak aan de Oude Watering een ongeveer achttienjarige knaap een greep in de kassa. Met een nog onbekend geldbedrag nam de knaap de benen, daarbij achtervolgd door de 43-jarige eigenaar, die hem echter uit het oog verloor. Kort voor elf uur werd op de Valkenburgsingel een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Na confrontatie met het slachtoffer bleek hij niet de dader te zijn, waarop hij direct op vrije voeten werd gesteld.


* CONTROLE LESAUTO'S
ROTTERDAM - Personeel van het district Oost heeft dinsdag in samenwerking met de Verkeerspolitie binnen het district controles van lesauto's gehouden. Er werden 72 lesauto's gecontroleerd. Twee rijschoolhouders beschikten niet (meer) over de juiste instructeursbewijzen/certificaten. Hun leerlingen moesten ter plaatse na de controle op de bijrijderstoel plaatsnemen. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (zowel door de instructeur als door de leerlingen), het overschrijden van een doorgetrokken streep (de leerling moest de overtreding maken -instructeur pv), niet volgen van het voorsorteervak, negeren van rood kruis (afgekruiste rijstrook), vluchtstrook gebruiken en het niet verlenen van voorrang. In totaal werden er zo'n 25 bekeuringen uitgeschreven. De meeste rijschoolhouders reageerden positief op de controles.