Binnensticht, 09.50 uur

Utrecht 11-02-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Valse naam, auto in beslag genomen

DE BILT Op dinsdag 10 februari werd een man aangehouden nadat hij een valse naam had opgegeven.

Rond 19.55 uur zagen politiemensen een automobilist over de Rijksweg A28 rijden. Zij trokken de auto via de meldkamer na. Daaruit bleek dat de bestuurder vermoedelijk zonder rijbewijs reed. Daarop kreeg de automobilist een stopteken op de Universiteitsweg. Hij gaf zijn personalia op, maar bij controle bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Hij werd aangehouden. Hij bleek 23 jaar oud te zijn en in De Bilt te wonen.

Bij controle van de auto bleek die niet in een al te goede technische staat te verkeren: bij het remmen trok de achterkant naar links en de volgende dingen werkten niet: de achterverlichting, de richtingaanwijzers achter, de dashboardverlichting, de kilometerteller enzovoort. De auto werd in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vallende trui

ZEIST Op dinsdag 10 februari werd een vrouw voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 15.25 uur paste een vrouw enkele truien in een winkel aan de Oude Arnhemseweg. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm van het beveiligingspoortje af en werd de vrouw door personeel staande gehouden. De vrouw, 53 jaar oud en afkomstig uit Zeist, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Zij uitte het vermoeden dat de trui in haar tas was gevallen.

Bij haar verhoor in het politiebureau verklaarde de vrouw dat zij de trui had gestolen. Zij kreeg een boete van 210,-.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op dinsdag 10 februari van 12.45 uur tot 14.00 uur een verkeerscontrole op De Dreef en de Oranje Nassaulaan gehouden.

Zes bestuurders werden bekeurd omdat zij te snel reden, drie omdat zij geen gordel droegen en vier voor het niet kunnen tonen van hun rij- en/of kentekenbewijs.