Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 11-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Straatroven

AMERSFOORT Op dinsdag 10 februari werden een bejaarde vrouw en een vrouw van hun tas beroofd.

Rond 16.30 uur liep een 80-jarige vrouw uit Amersfoort met haar rollator over de Wagnerstraat. In het mandje van haar rollator had zij haar tas. Plotseling pakte een jongetje de tas uit haar mandje en ging er vandoor. Een vrouw in een elektrische rolstoel was getuige van de straatroof, maar kon geen hulp verlenen. Het slachtoffer kon geen goed signalement van de verdachte, een jongetje van 10 12 jaar oud, geven. Daarom wil de politie graag in contact komen met deze getuige in de elektrische rolstoel.

Rond 19.00 uur liep een 18-jarige vrouw uit Amersfoort over de Utrechtseweg. In de nabijheid van het postkantoor kreeg zij een trap tegen haar been en werd haar tas van haar schouder gerukt. De verdachte ging er met haar tas, met daarin persoonlijke bescheiden en een portemonnee, vandoor. De verdachte was een jongen van 17 18 jaar en hij droeg een zwarte jas met een capuchon met een bontrand.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Gewonde bij aanrijding

AMERSFOORT Op dinsdag 10 februari vond een aanrijding tussen twee autos plaats.

Rond 18.20 uur reed een 41-jarige automobilist uit Oudelande over de buitenring van de Stichtse Rotonde, komende uit de richting van de Daam Fockemalaan. Op het kruispunt met de Utrechtseweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 57-jarige automobiliste uit Leusden, met een aanrijding tot gevolg.

De automobiliste is met beenletsel en diverse kneuzingen per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Verkeerscontrole

LEUSDEN De politie heeft op dinsdag 10 februari van 14.15 uur tot 16.00 uur een verkeerscontrole op de Asschatterweg gehouden.

Zeven bromfietser werden bekeurd omdat hun bromfiets teveel vermogen had, één voor het niet voeren van de juiste verlichting en één voor een onjuiste bevestiging van de voorvork van de bromfiets. Tevens werden drie automobilisten bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

Gewapende overval, daadkrachtige getuige

AMERSFOORT Op dinsdag 10 februari werd een man van een koffer beroofd. Een getuige ging achter de verdachte aan.

Rond 08.20 uur liep een 58-jarige man uit Amersfoort op de Willem van Otterloostraat naar zijn auto toe. Hij had enkele koffers met sieraden bij zich. Toen hij bij de auto stond, zag hij een man aan komen rennen. De man bedreigde de 58-jarige man met een vuurwapen, pakte enkele koffers en rende weg. Bij het zien van een getuige, liet hij een koffer vallen en zette zijn vlucht voort. Het slachtoffer rende achter de verdachte aan en riep houd de dief!. Een buurtbewoner die net naar zijn auto liep, zag de achtervolging. Als een keeper ging hij op het trottoir staan en wist de verdachte bij zijn capuchon te pakken. Die kwam ten val en verloor zijn buit. Hij stond op, rende weg en werd nogmaals door de getuige getackeld. Hij wist weer op te staan en weg te rennen. Op het Willem Lanrepad raakte de getuige de verdachte kwijt. De verdachte wist zonder buit te ontkomen.

De verdachte was een licht getinte man, 25 30 jaar oud, normaal postuur, ± 1.70 meter, donkere ogen, bol gezicht. Hij droeg een zwarte jas tot op de heup met een ritssluiting, een opvallend lichtblauw baseballpetje, een donkere broek en vermoedelijk sportschoenen. Hij sprak goed Nederlands.

Door de politie is een groot buurtonderzoek ingesteld. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.