Rijn & Venen 09.15 uur

Utrecht 11-02-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed
MAARSSEN In de nacht van dinsdag op woensdag is een 41-jarige man uit Breukelen bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.10 uur reed de automobilist over de Straatweg, waarbij hij tijdens een alcoholcontrole hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Op het politiebureau blies de man 290 ug/l, waarna hij een bekeuring en een rijverbod van 2 uur heeft gekregen.

Beroving
MAARSSEN Op dinsdag 10 februari is een vrouw van haar tas beroofd op het Fazantenkamp. Omstreeks 17.30 uur fietste de 58-jarige vrouw uit Amsterdam over het Fazantenkamp, toen door twee jongens de fietstas van haar fiets af werd getrokken. Hierna haalden ze de handtas uit de fietstas en renden daarmee weg. De fietstas werd weggegooid.

Het signalement van de 2 daders is als volgt:
Dader 1: Jongen met getinte huid van ong. 13 jaar oud. Lengte ong.
1.50 m, kinderlijk uiterlijk en postuur en hij droeg een lang beige/bruin jack met capuchon.
Dader 2: Jongen met lengte ong. 1.70 m. en een slank postuur. Hij droeg een donkerkleurige gebreide muts.

De politie vraagt getuige(n) die de beroving hebben gezien of de daders herkennen, contact op te nemen met politiebureau Rijn & Venen: 0900-88 44.

Bromfietscontrole
MONTFOORT/ OUDEWATER Op dinsdag 10 februari is een bromfietscontrole gehouden tussen 15.00 uur en 16.30 uur in Montfoort en in Oudewater tussen 19.30 uur en 20.45 uur.

In Montfoort werden 7 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid. In Oudewater werden vanwege het slechte weer geen bromfietsers aangetroffen. Wel werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren en 1 automobilist werd bekeurd voor het negeren van een geslotenverklaring.

Verkeerscontrole
BREUKELEN Op dinsdagmiddag zijn tussen 13.00 uur en 15.30 uur verschillende bekeuringen uitgeschreven tijdens een verkeerscontrole in de gemeente Breukelen.

Op de Kloosterhof werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren in de blauwe zone zonder geldig parkeerbewijs. Eén automobilist werd bekeurd voor het parkeren op een laad- en losplaats en twee automobilisten kregen een bekeuring voor het parkeren op de stoep. Op de Straatweg werd een kleine verkeerscontrole gehouden, waarbij een automobilist werd bekeurd voor het niet willen afgeven van zijn rijbewijs. Ook een bromfietser werd bekeurd, dit voor het rijden zonder een geldig bromfietscertificaat.