Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg eerste stadsdeel met eigen spoelwagen voor OBS

Als eerste van Nederland heeft de reinigingsdienst van stadsdeel Zeeburg een eigen spoelwagen voor ondergrondse afvalcontainers. Het schoonspuiten van 900 containers in Zeeburg hoeft niet meer te worden uitbesteed. Met de nieuwe spoelwagen kunnen dagelijks ruim veertig afvalcontainers worden gereinigd.

In Zeeburg worden de ondergrondse containers maandelijks schoonmaakt. Deze frequentie is het hoogste van alle Amsterdamse stadsdelen, waar de afvalcontainers één keer per kwartaal worden gereinigd. Met de aanschaf van een eigen spoelwagen beoogt stadsdeel Zeeburg de flexibiliteit van de reinigingsdienst verder te verhogen. Zo kan het stadsdeel snel in actie komen in geval van klachten over stankoverlast. Dat is een belangrijk winstpunt, aldus stadsdeelwethouder Jan Hoek van openbare ruimte. We kunnen nu maatwerk leveren.

De nieuwe spoelwagen wordt woensdag 11 februari 2004 officieel in gebruik genomen door wethouder Jan Hoek. Om 11.00 uur gaat hij de wagen bedienen bij het schoonspoelen van een ondergrondse container bij Zorgcentrum Flevohuis aan het Kramatplantsoen 101 in de Indische Buurt.