Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie Utrecht stimuleert cultuureducatie

3-2-2004
Een vaste plek voor cultuureducatie, binnen de muren van het basisonderwijs. Daarover gaat de werkconferentie die op 11 februari a.s. wordt gehouden in het Provinciehuis Utrecht, bedoeld voor directeuren en cultuurcoördinatoren in het Utrechtse basisonderwijs.

De provincie wil tijdens deze bijeenkomst een handreiking doen aan meer dan 500 Utrechtse basisscholen. Daarbij wordt ingehaakt op het plan "Hart voor Cultuur" dat vanaf 2004 met geld van het ministerie van OCW wordt uitgevoerd. Voor 2004 wordt door het rijk 4 miljoen uitgetrokken om cultuureducatie te integreren in het reguliere lesprogramma van de basisscholen. De provincie betaalt aanvullend in natura uit, door de diensten beschikbaar te stellen van cultuurconsulenten van de provinciale steunpunten Kunst Centraal en Erfgoedhuis Utrecht. Zij helpen de scholen met het opstellen en uitvoeren van een Cultuurplan. Een plan dat o.a. bedoeld is om projecten op het gebied van cultuureducatie in te zetten ter vervanging van de verplichte lesstof. Deze educatieve projecten gaan over cultuur in de meest brede zin van het woord, variërend van beeldende kunst tot de Utrechtse geschiedenis.

De werkconferentie "Goed plan!" wordt geopend door Jan van Bergen, gedeputeerde voor onderwijs, en duurt van 13-16.30 uur.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl