Numico NV

Bijeffecten van antikanker behandeling verminderen met behulp van specifieke voeding.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat de darmschade die ontstaat als bijwerking van kankerbehandelingen gereduceerd kan worden met behulp van voedingscomponenten.

Zoals bekend gaan antikanker behandelingen zoals chemotherapie en radiotherapie, vaak gepaard met o.a. misselijkheid, krampen, diarree, verminderde voedselinname en dehydratie. Dit wordt veroorzaakt door een slijmvliesontsteking van het maagdarmkanaal ook wel mucositis genoemd. Deze bijwerkingen zijn voor veel mensen een reden om de antikanker behandeling zelfs stop te zetten. In recent onderzoek zijn twee eiwit-isolaten uit melk geïdentificeerd die mogelijk de darmschade zouden kunnen verminderen. Het onderzoek is uitgevoerd door

Belinda van t Land (29), werkzaam bij Numico Research B.V.. Zij hoopt op 13 februari 2004 op basis van het onderzoek te promoveren aan de medische faculteit van de Universiteit Nijmegen.

Momenteel wordt in een klinische studie (bij leukemie patiënten) onderzocht of de bijwerkingen van de antikanker behandeling afnemen bij inname van een van deze eiwitten. De resultaten van deze studie zullen in de toekomst de ontwikkeling van voedingsproducten ondersteunen waardoor de antikanker behandeling voor patiënten beter te verdragen zal zijn.

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 11.000 medewerkers in dienst (www.numico.com).

Numico Research B.V. voert onderzoek uit naar voeding en voedingsbestanddelen in relatie tot de kernactiviteiten van het bedrijf: babyvoeding en klinische voeding (www.numico-research.com).

o Download het volledige persbericht

Zoetermeer, 9 February 2004

Contact opnemen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corporate Communications:

Michiel Quarles van Ufford
Director Corporate Communications
Tel: + 31 (0) 79 3539931
Fax: + 31 (0) 79 3539057
E-mail:press@numico.com

© Koninklijke Numico NV