Politie Limburg-Zuid

Openlijke geweldpleging

Sittard-Geleen-Born 09-02-2004 - In de nacht van zondag 08 februari 2004 pleegde een groep van 5 jongelui vernielingen in Geleen. Omstreeks 00:50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een groep jongelui autos aan het vernielen waren in de omgeving van de Jan Steenstraat in Geleen.

Diverse patrouilles werden ingezet om de groep op te sporen. Op de Rijksweg ter hoogte van het centrum, trof men inderdaad een groep van vijf jongens aan die een winkelwagentje meesleepte. De vijf, in de leeftijd van 14 tot 20 jaar, allen inwoners van Geleen, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij werden ingesloten.

Het ingestelde buurtonderzoek wees uit dat de jongelui in aanmerking komen voor vernielingen aan dieverse geparkeerde autos op de Jan Steenstraat, de Mezenstraat, de Gadestraat en de Rembrandtlaan in Geleen. Naar het zich liet aanzien betrof het 10 autos, waarvan spiegels werden vernield of deuken in werden getrapt. Aan de Gadestraat werd een ruit van een woning vernield.

Het verdere onderzoek moet uitwijzen of nog meer jongelui voor deze vernielingen in aanmerking komen. De recherche stelt daarom een nader onderzoek in.